Hur ska Blåvitt spela? Till varje allsvensk omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så att du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

BaraBen.com ger här nycklarna till att slå Falkenberg hemma. Den här gången är det Daniel Andrén och Erik Nilson som tar ut varsin elva inför mötet på torsdagskvällen.

Andréns elva

Målvakt
Kommentar överflödig.

Försvar
Visst bör Erlingmark fortsätta, men samtidigt behöver Da Graca ett skyltfönster och ju förr vi får sålt spelare desto bättre – löneposten skulle göra sig bättre längre fram i banan. Ytterbackarna då, Werner är, allt krångel till trots given. Jallow går från klarhet till klarhet och har vi tur är han en ny Emil Salomonsson.

Mittfält
Paka och Aiesh på varsin kant. Paka kan tänkas ha en rätt fri roll där han kan dra sig in för att släppa fram en skenande VW. Aiesh blek senast, möjligen. Samtidigt var det han som skapade chanserna och slutligen satte straffen. Jag vill ha Erlingmark och Hasse som ankare för att släppa loss Sana, Aiesh och Paka ordentligt i offensiven. Sana har en helt fri roll mellan mittfält och anfall. Jakob bör kastas in någon gång runt minut 60, trots att det är på tok för tidigt för att byta…

Anfall
Giorgi? Ja, varför inte eller vem annars? Gör alltid ett hästjobb i defensiven och kanske skulle hans kreativitet frigöras av en mer framskjuten position. Eller så blir det bara pannkaka.

Nilsons elva

Målvakt
Fortsätter att vara stabil.

Försvar
Vi börjar faktiskt få ett visst lugn här. Tycker att Agge har varit bra tillsammans Bjärs. På kanterna fortsätter Victor och Alex. Holm skulle kanske passa som startspelare, men han är ju nästan alltid fin i sina inhopp.

Mittfält
Har börjat gilla när Sana ligger lite djupare i planen och får hämta boll. Han är så otroligt säker i sin bollkontroll, måste vara en av seriens bästa? Hasse fortsätter att övertyga. Paka behöver släppa bollen lite tidigare ibland. Både Giorgi och Hosam känns otroligt givna trots allt. JJ är äntligen spelklar, men lär väl ändå inte få spela mer än max en halvtimme?

Anfall
Den stora frågan: ska vi låta Sargon fortsätta få chanser utan att han gör mål? Jag säger nej. En sån här match är också perfekt för att låta Oscar få göra nåt, hans inhopp hittills har varit lite för korta för att han ska komma in i det.

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan2.jpg

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan1.jpg

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.jpg

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på TwitterFacebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framför allt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver: #blåvitXI.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier