I skrivande stund har runt 2000 Blåvita årskortsinnehavare valt att ”stå kvar” det vill säga att de aktivt har meddelat IFK Göteborg att de inte kommer kräva några pengar tillbaka för sitt årskort. I sociala medier har det den senaste tiden diskuterats kring vad som sker om man faktiskt inte står kvar. Varför ska du egentligen ”stå kvar”, vad händer om du inte gör det? Vi tog kontakt med Blåvitts klubbdirektör Max Markusson för att få en klarare bild av vad som egentligen gäller.

Varför ska man egentligen ”stå kvar”?

Genom att ”stå kvar” som årskortsinnehavare hjälper man oss att fatta ett antal beslut. Det vill säga – man ger IFK Göteborg ett bättre faktaunderlag i en sjukt jobbig situation om hur stora riskerna är för klubbens ekonomi och detta i ett relativt tidigt skede. Vi hoppas givetvis att det i slutändan inte kommer vara någon som vill ha sina pengar tillbaka men samtidigt har vi en jäkla respekt för hur Corona kan ha drabbat folk på ett personligt plan. 

Ju tidigare vi som supportrar väljer att aktivt ”stå kvar” desto bättre för IFK Göteborg med andra ord, då kan de redan nu räkna in pengarna för vårt årskort och agera utifrån att de faktiskt har våra pengar säkrade. Det underlättar något enormt för IFK Göteborg och ger dem handlingsutrymme när det kommer till ekonomiska beslut såsom att eventuellt värva en ny spelare.

Vad händer om man inte ”står kvar”?

Vi kommer inte att per automatik betala tillbaka pengar för årskorten. Först måste vi se hur många matcher det de facto blir utan publik på läktarna. Därefter blir det ytterligare kommunikation med de som ännu inte ”står kvar” och i sista hand så krävs det en aktiv handling från de som vill få sina pengar återbetalda. Exakt hur detta kommer se ut i slutändan får vi se men som sagt – ju fler som skriver under i detta skedet – desto säkrare kan vi som klubbledning agera. 

Det räcker med andra ord inte med att ”inte göra någonting” för att få sina pengar tillbaks om det är vad man vill utan man kommer behöva att ansöka om att få sina pengar tillbaks. Jag som skribent på BaraBen och som supporter till IFK Göteborg hoppas dock att alla så fort som möjligt aktivt väljer att ”stå kvar”. Jag antar att ni som köpt årskort har gjort det för att ni älskar föreningen och om ni inte sitter rejält i skiten ekonomiskt så hoppas jag att ni skänker era årskortspengar till föreningen i era hjärtan. Vänta inte, gör det med en gång. Klicka er in på länken och hjälp IFK Göteborg!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier