Visst, spelet såg ganska bra ut, iallafall i första halvlek och visst vi skapade tillräckligt med chanser för att avgöra den här matchen men faktum är att när domaren blåste av då stod det 1-1 på tavlan och vi var helt enkelt inte tillräckligt bra för att besegra tabelljumbon Helsingborg. Det är ingen idé att försöka skylla på än det ena och än det andra, vi är inte bra nog. Vi får inte med oss tre poäng och det är det som räknas. Vi får inte stilpoäng för antal lyckade passningar, vi får inte stilpoäng för att vi lyckas spela oss ur trånga lägen och vi får inte stilpoäng för att vi har ett ungt lag med mycket lokal förankring. I fotboll är det resultaten och tabellen som räknas och just nu ligger vi elva i tabellen med en match mer spelad än de tre lag som ligger precis bakom oss. Lagledningen och spelarna behöver rannsaka sig själva, försöka identifiera problemet och lösa det problemet snarast!

Vi är i behov av en målskytt, vi är verkligen i behov av en målskytt. Det är tydligt i match efter match och kanske extra tydligt idag. Hade vi haft en etablerad målskytt i laget idag hade han smällt in något av de lägen som exempelvis Sargon och Alhassan hade. Att vi står utan alternativ där framme är ett gravt underbetyg till lagbygget. Vi gick in i säsongen med en renodlad anfallare, en anfallare som genom hela sin karriär har slitit med skador. Att han skulle bära hela det här lagets målskytte på sina axlar var en önskedröm. För att tillslut stärka upp offensiven värvades det in en 36-årig offensiv mittfältare med minst lika imponerande skadelista som vårt förstaval på topp. Det är inte godkänt.

Passningen från Sargon Abraham till 1-0 är inget annat än rent fotbollsgodis. Wow vilken blick och känsla han visade upp i den situationen. Synd att han inte blixtrar till lite oftare.

Aiesh är fenomenal på att skydda bollen när han har den i sin ägo, det är fantastiskt att se hur han löser situation efter situation och det är inte bara kvicka och tekniska fötter som ligger bakom det utan också en styrka i kroppen och en jäkla tajming i närkampsspelet.

Apropå Aiesh så var det riktigt intressant att se hans samarbete med Jallow idag, där har vi verkligen något att bygga vidare på. Tillsammans kommer de, om de fortsätter på samma spår, skapa stora problem för de allsvenska lagens vänsterkanter.

Matchens bubblare: Jag har aldrig riktigt förstått varför legoknekten Mix Diskerud har blivit så älskad i Blåvita led. Även i samband med att han presenterades för Helsingborg var det flertalet som hyllade honom, då bland annat för att han utropade att han minsann hoppades att han inte skulle behöva spela mot sitt kära IFK Göteborg, det var till och med några som hävdade att våra icke-hemvända-hemvändare hade ett och annat att lära sig i hur man agerar av Mix Diskerud. Är vi supportrar så lättköpta att det räcker att vara charmig i sociala medier och säga rätt saker för att vi ska falla pladask och utropa vår kärlek? Nu stod han där i röd tröja och gjorde allt, vilket han självfallet ska göra, för att göra livet surt för IFK Göteborgs spelare och då i förlängningen för oss Blåvita supportrar. Nu hoppas jag att vi släpper den fascination vi haft för den charmige norskamerikanen som numera krigar på för den rödblå tröjan…

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier