Hur ska Blåvitt spela? Till varje allsvensk omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så att du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

BaraBen.com ger här nycklarna till att slå Helsingborg hemma. Den här gången är det Daniel Andrén och Erik Nilson som tar ut varsin elva inför mötet på onsdagskvällen.

Andréns elva

En förhållandevis tidig måstematch mot Helsingborgs IF på hemmaplan. Vi skrattade länge åt Helsingborgs oförmåga att både göra mål och ta poäng. Nu står vi inför risken att skrattlaget, årets besvikelse, kommer ifatt oss vid förlust. Helsingborg som under Mellberg verkar ha hittat rätt. Blåvitt som blandar topprestationer med rena bottennapp. HeIF har allt att vinna och Blåvitt har en krisstämpel runt hörnet.

Målvakt
Anestis.

Försvar
Victor står på vår lönelista och jag tänker inte mitt infantila supporterhjärta vinna mot hjärnan och ställa honom utanför. Titi såg en aning bortkommen ut inledningsvis men växte in i det och levlade upp. Fina, resoluta brytningar och brytpass. Egentligen bör väl Bjärs vila men, det går tyvärr inte. Holm i all ära, men jag tycker att Jallow är snäppet vassare.

Mittfält
Sana agerar dirigent, som sig bör. Erlingmark får agera bollvinnare (han får gärna ge Mix en tryckare eller två) för att snabbt lämna över bollen till de som kan bygga spel. Hasse vill jag se i spetsen främst för sin förmåga att pressa. En egenskap som kommer vara guld mot ett eventuellt oprövat försvar. I mitt tycke bör man spela på den plats där man är bäst och så ofta som möjligt göra det som man är bäst på. Därför vill jag se Aiesh och Giorgi på varsin kant.

Anfall
Visst, Noah är knappast en anfallare och han ser fortfarande valpig ut, men han har en fin förmåga att löpa i djupet och det måste man göra för att vinna matcher. När han sprungit sig trött kommer Abraham in och trollar in ett avgörande mål.

Heja Blåvitt!

Nilsons elva

Helsingborg har vaknat? Tror att man ska vara lite försiktig att dra för stora växlar på deras vinst mot ett supervilset AIK dock. Men känns rätt givet att Mix gör en bra match mot oss (GO Västkusten). Vi har ändå allt att vinna och jag tycker att vi är ett bättre lag.

Målvakt
Som vanligt inte mycket att snacka om.

Försvar
Här är det däremot väldigt mycket att snacka om. Med avstängningar och skador är backlinjen satt under press. Jag väljer att sätta älgen Holm på högern, Bjärs stabil i mitten tillsammans med Jallow och Wernersson på vänstern. Jag tror att Jallow klarar av mittbacksrollen galant och tycker att Agge gör större nytta på mittfältet.

Mittfält
Hasse behöver tydligen inte vila. Så varför inte låta honom fortsätta gnugga? Han har verkligen sett bra ut i nästan alla matcher. Vi måste kunna sälja honom för en bra peng i höst. Var tveksam till att ta med Giorgi dock. Han är helt ur form och behöver verkligen skärpa sig. Sana ska fortsätta att fint fördela bollarna.

Anfall
Vi behöver verkligen en renodlad anfallare. Men Paka är vår främste målgörare, så varför inte låta honom starta på topp? Med sin snabbhet och hyfsat fina skott tror jag att han kan vara vass här.

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan2.jpg

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan1.jpg

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.jpg

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på TwitterFacebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framför allt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver: #blåvitXI.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

7 days ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier