Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.png

Hur ska Blåvitt spela? Till varje allsvensk omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Till matchen mot IF Elfsborg hemma kommer Daniel Andrén och Erik Nilson att representera BaraBen.com.

Andréns elva

Så var det då äntligen dags för allsvensk premiär. Ja, det är faktiskt sant. Publiken kommer att lysa med sin frånvaro och det kommer onekligen att bli en annorlunda premiär och säsong. Att den ens drar igång ser jag som en mindre lottovinst. Tegnell och co. vacklade länge och den här lösningen känns, i alla fall för mig, bra.

Frågan är hur Poya väljer att ställa upp. Det jag vågar fastslå är att han kommer att använda sig av såväl centrala spelare som kantspelare. Formationen lämnar jag därhän.

Målvakt

Anestis är ohotad etta.

Försvar

Första hindret. Vem ska bort? Vänsterbacken är väl nästan lika given som målvakten och om Wernersson förlänger sitt kontrakt behöver vi värva in konkurrens på sikt så att vi slipper en situation likt den Emil Salomonsson befann sig i. Mittlåset ter sig också tämligen självskrivet i dags dato, men frågan är hur det kommer att se ut när Jakob Johansson kommer tillbaka. Till höger sätter jag upp Toko av flera orsaker. Dels har jag sett för lite av Jallow, dels verkar kontraktet löpa ut och varför inte maxa honom för att ge efterträdare Holm eller Jallow nödvändigt andrum.

Mittfält

Med Jakob Johansson på skadelistan faller valet på Erlingmark och Hasse tillsammans med Tobias Sana. Tobias Sana stod för en riktigt fin höst och han är en av våra absolut bästa spelare med erfarenheter från landslaget (det har förvisso närmre en handfull i dagens Blåvitt), Champions League och Holländska ligan. Men det är en kittlande samling positioner: här gäller att prestera för att behålla sin plats i strålkastarljuset.

Anfall

Giorgi får vila med hänvisning till att han haft skadekänningar och truppen är full av talang som är redo att vikariera och ska Alexandersson någonsin slå igenom behöver han ges chanser. Chanser som han inte lär ges i ett tidigt skede av säsongen på det centrala mittfältet. Aiesh är en av allsvenskans absolut bästa kantspelare och förhoppningsvis får han igång poängproduktionen på riktigt i år. Robin Söder kanske också skulle behöva vila av samma anledning som Giorgi, men där har vi inte samma täckning. Söder spelar första och hänger dit ett par baljor för att låta Farnerud matchtränas i andra akten.

Nilsons elva

Äntligen drar det igång igen. Efter drygt tre månaders uppehåll känns det svårt – för att inte säga omöjligt – att veta hur truppen ser ut egentligen. Men jag tar ut en elva som åtminstone i stora drag liknar den vi hade i den sista cupmatchen mot Sirius. Eftersom vi har fler byten i år vill jag se Poya experimentera lite och verkligen våga ändra saker – framför allt om vi exempelvis ligger under i halvtid.

Målvakt

Frågan är om Tom kommer att få spela över huvud taget i år? Även om det lär bli tufft matchande tror jag inte att Giannis petas om han inte skadas.

Försvar

Jag väljer Jallow på högerbacken istället för Toko. Framför allt för att jag vill se vårt nyförvärv få komma igång. Tycker också att Toko ska få vara uppbackning till mittfältet, där han egentligen hör hemma. Samt att Holm är Jallows ersättare på högerbacken. I övrigt inga överraskningar direkt. Hoppas att det här mittbacksparet får en bra start, det kan det behöva med allt snack som varit om att få in en till spelare på den positionen.

Mittfält

Inga stora skrällar direkt. Antar att Paka snart kan spela och då blir det svårare att välja mellan honom och Sana. Kanske att de till och med kan spela tillsammans? Aeish måste få till effektiviteten, men med dessa kantspelare ska vi kunna skapa många chanser mot vilket motstånd som helst.

Anfall

Det ser skralt ut bakom Robin, det gör det. Men samtidigt gjorde han 14 mål i allsvenskan i fjol, så om han håller sig hel har vi mycket att hämta här. Det är verkligen inte viktigt hur han gör mål, utan att han gör mål.

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan2.jpg

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan1.jpg

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.jpg

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på Twitter, Facebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framför allt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver: #blåvitXI.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier