Annorlunda tider kräver annorlunda lösningar. På söndag kan vi inte fysiskt se vårat favoritlag på plats utan är förvisade till soffan eller sportbaren. För den som inte vill besöka en sportbar, men som ändå vill tjôta under matchen har BaraBen startat upp en Discord-server.

Discord är det enklaste sättet att kommunicera på med röst, video och text vare sig om du är med i en skolklubb, en nattugglande spelgrupp, en världsomfattande konstintressegemenskap eller om ni bara är en handfull kompisar som vill umgås.

Det är möjligt att kommunicera genom text och ljud och det finns inga begränsningar på antal deltagare, det är dessutom gratis att ladda ner och använda appen till datorn eller telefonen.

Så kommer du igång

Discords app finns att ladda ner både till dator och telefon, för att ladda ner på datorn klicka här för Windows eller här för Mac. Om du sitter på din telefon och läser detta kan du trycka här för iOS och här för Android.

Om du inte riktigt vet vilken plattform du använder kan du klicka här så kommer sajten att försöka lista ut vad du har och ge dig rätt app. Om man inte vill installera appar på sin dator så går det alldeles utmärkt att köra en webbapplikation som inte kräver installation också.

Testa på utan att skapa konto

Utan att skapa konto så kommer vi att lägga upp en post på bloggen någon timme innan matchstart där man kan ansluta sig till servern utan appar och utan att skapa ett konto på Discord, välj bara ett namn och tryck på enter. Om man ansluter på detta vis kan man inte delta i ljudkanaler.

Hitta till BaraBen-Live

För att hitta in till BaraBens server på discord, tryck här (eller kopiera länken https://discord.gg/uKhD4NN) så kommer Discord-appen att startas, servern kommer att läggas till som en favorit och du kommer att se BaraBens logga i menyn – eller lägg till den själv genom att trycka på + symbolen i vänstermenyn och klistra in länken ovan – för samma resultat.

För den som bara önskar chatta med andra deltagare kan man hålla sig i den kanal som heter #lobby, det fungerar som vilken chatt som helst, men med lite extra finesser.

För de som dessutom vill tjôta och skråla så kan man trycka på Live – Matchtjôt, då kommer du automatiskt att komma in i en ljudkanal där du kan prata direkt med de andra deltagarna.

Som vanligt gäller ett vårdat uppförande – våldsuppviglande, rasism och trams är ej tillåtet.

Andra alternativ

För den som inte nöjer sig med digital gemenskap så finns det sportbarer som är öppna, då kan man ju dessutom passa på att dricka en öl och stötta sin lokala restaurant! Se GPs genomgång av sportbarer här!

Tags:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier