Jag träffade Junes Barny och Nzuzi Toko (fullständigt vansinnig kostym på den herren) tätt inpå AIK hemma. Toko stod mest och försökte få en Voi att funka men Junes tog sig tid att prata, trots att jag bara tänkte passa på att säga grattis. Glädjen var innerlig. Junes verkade så otroligt lycklig över segern, trots att han suttit på läktaren. Jag fortsatte min vandring i den ljumma försommarkvällen och tänkte inte så mycket mer på det. Ungefär en månad senare bröt han sitt kontrakt.

Junes Barny försvann nästan lika snabbt som han kom. Han förlorade sin plats till spelaren han agerat lagpappa åt. Spelaren som skulle vandra i Junes fotspår hade sprungit förbi honom och stakade nu ut sin egen väg. Senare ska det visa sig att Hasses genombrott är en blessing in disguise för om han hade spelat trots de symptom han beskriver hade det kunnat gå illa. Riktigt illa.

Att kontraktet bröts var således ganska rimligt. Visst tänkte man att han kunde gett det säsongen ut, han kunde hoppats på att Hasse skulle säljas eller vänta på att lägga in en stöt ifall någon skulle bli skadad.

Nu har han talat ut om det som hände och det hela är tämligen sorgligt. Starfelt och Barny nickade ihop. Starfelt tog sig till Ryssland och Junes kämpade med att ta sig igenom dagen. Det är små marginaler som avgör. Jag får dåligt samvete för hur jag resonerat kring hans avhopp. Att jag trott att han lämnat för att han skulle ha dåligt psyke, eller att han inte var redo att kämpa för en plats, kriga, som han själv uttrycker det.

Det som skaver allra mest är att Vibe (han förtjänar alla goda ord och alla hyllningar, det är inte det) fått all ära och berömmelse för att han valde att krita på när Blåvitt som mest behövde honom. Det gjorde Junes också. Han tackade nej till ett mer lukrativt kontrakt i huvudstaden för att hjälpa Blåvitt. Han skulle agera lagpappa och leda de unga spelarna. Sen skulle han visst spela fotboll också.

Spela fotboll gjorde han under stundom med den äran. Fin bollbehandling och ett enkelt passningsspel. Kanske tog den där fina bollbehandlingen överhanden ibland och kanske tog saker lite för lång tid, samtidigt visade han att man inte måste slå iväg bollen så fort den kommer.

Lycka till, Junes! 

Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier