En match som, fem mål till trots, varken var spännande eller särskilt rolig fick krönas med ett rött kort i slutminuten. Frisparken ledde inte till något och domaren valde att blåsa av matchen.

En debutant

Försvaret var ihåligt och det syntes inte direkt att Blåvitt ställde upp med landslagsspelare i varje lagdel. Chanser verkade svåra att skapa. Visst hade man mycket boll stundtals, även på offensiv planhalva, men det märktes att det var första matchen för säsongen.

Lyssnade häromdagen på Tobias Hyséns förtjänstfulla debut i Ljugarbänken där ämnet träningsmatcher dissekerades. Tur var väl det för annars hade jag blivit lite orolig inför det som komma skall.

Blåvitt mönstrade en elva som väl med något undantag är den som kommer att starta den allsvenska premiären. Backlinjen identiskt med hösten, ett mittfält med Erlingmark, Sana och Titi, och en trio framför dem i form av Aiesh, Titi och Abraham. Abraham såg ut att trivas centralt, även om han kanske vägde lite lätt och inte riktigt fick fatt i bollen. Aiesh blixtrade till och såg riktigt rapp ut.

Någon vidare analys av matchen blir det inte.

Jag bestämde mig för att ta mig en närmre titt på Adil Titi, som nyligen skrev nytt kontrakt. Dels för att jag är nyfiken på honom och dels för att jag blev extra nyfiken på honom när man skrev ett lite längre kontrakt. Kutym har väl annars varit ett år för oetablerade spelare (rätta mig om jag har fel).

Adil var ofta inblandad i spelet och såg riktigt spännande ut stundtals. Under andra stunder såg han lite valpig ut och han stod för ett och annat juniormisstag (gud vet att han inte var ensam om den saken idag). Han stod för en del trevliga initiativ och tog för sig. Det är kul att han får chansen att utvecklas i och med det lite längre kontraktet, som en kompis sa.

Visst kommer Adil klara allsvenskan utan problem. Hoppas han ges chansen att växa in i det på allvar i år.

Amin Affane åkte eventuellt på en bristning och det kanske gör att formtoppen sparas till vårsäsongen. Poya frågade inte om jag var ombytt, tackar som frågar.

Erlingmark såg stabil ut, det ska jag inte glömma.

Juniorerna som fick chansen att hoppa in såg ut att ha en bit kvar till allsvensk nivå, vilket är fullständigt naturligt. Likväl tråkigt. Det är ju något extra när spelare från de egna leden visar framfötterna. Nåväl.

Uppiggande med ett rött kort i slutminuterna.

Heja Blåvitt!


Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier