Nu fortsätter vi vår serie där vi på BaraBen tar ut våra startelvor och utmanar alla Blåvita fansatt ta ut sina. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Till matchen mot Falkenberg kommer Dan Ahlman och Jonas Helgesson att representera BaraBen.com.

Ahlmans Elva

Då var det dags att ta sig till Gamla Ullevi igen och det efter en extremt händelserik och överraskande vecka. Vi har fått in två spännande nyförvärv varav Tobias Sana är en riktig vattendelare. Jag ska säga att jag var inte glad på Sana efter hörnflaggeincidenten och det må vara så att Sana inte skötte efterspelet superbra det heller men jag var framförallt inte nöjd med honom som kastade bangern och såg till att MFF vann matchen ,med 0-3. Fotbollsspelaren Tobias Sana har jag alltid gillat, jag önskade alltid att det där stora genombrottet skulle komma men av en eller annan anledning fick han inte ut det där allra sista för att nå den nivå som jag tror fanns/finns inom honom. Nu när han kommer tillbaks känner jag absolut inget hat mot honom, jag var förbannad på honom då men det är längesedan nu. Jag kan dock förstå de som tycker att det är onödigt att värva in honom efter allt som har hänt men det jag INTE kan förstå är att man spyr ur sig hat och hot på sociala medier, att vuxna(?) människor försöker bräcka varandra i att skriva de värsta förolämpningarna, det beteendet kommer aldrig gynna IFK Göteborg och om man verkligen menar att man älskar den här föreningen då får man lägga sitt hat åt sidan och iallafall inte sprida en massa dynga till höger och vänster. Men nog med den här ranten nu och över till min elva…

Anestis gjorde en mindre bra match senast men trots det är han självskriven i målet. I backlinjen tvingas man till förändringar efter diverse avstängningar men de fyra där bak känns ändå rätt självskrivna. Det ska bli spännande att se Wikström från start i allsvenskan och även att se Erlingmark i den roll som många ansåg att han borde konkurrera om innan årets säsong drog igång. På kanterna har vi tillbaks våra två ordinarie ytterbackar och det känns som att det kommer göra nytta framförallt kanske i offensiven.

På det centrala mittfältet ska det bli oerhört skönt att få tillbaks Alhassan på sin bästa position, bredvid honom får Sebastian Eriksson kampera och framför dem vill jag se att Alexandersson får en chans. Jag har sett honom på träning och det finns oerhört mycket boll i den grabben, Falkenberg hemma känns som ett lagom motstånd för att få göra sin debut. Giorgi är självskriven, det mesta offensivt går genom honom och får han bara till avsluten så är han en av allsvenskans bästa offensiva pjäser. Till höger där uppe vill jag se Aiesh från start. Med hans fart och teknik ska han kunna avlasta Giorgi och tillsammans med Seb O har vi en livsfarlig högerkant. På topp ska vår bäste målskytt starta, så är det bara. Vibe ska absolut inte stressas in i spel igen utan mot Falkenberg får han agera supersub tillsammans med Sana. Sana vill jag ha in i minut 55-60 när Alexandersson har sprungit sig trött och Vibe kan få byta av Söder i minut 75!

Helgessons elva

All in, full fart!

Ingenting att anmärka på bland de fem spelarna längst bak. I Da Graca och Calisirs frånvaro får Wikström och Erlingmark vikariera – förhoppningsvis kan Erlingmark fortsätta agera general från en position längre bak i plan. Seb O och Wernersson kommer förhoppningsvis att vara betydligt mer inriktade på anfall än försvar.

På mitten får Hasse återigen kliva ner ett steg, intrycket är att han får bättre utdelning i presspelet från denna position. Tillsammans med Seb E en oerhört jobbigt duo att kampera mot. Tobias Sana kommer in direkt i en offensiv central mittfältsroll. Sana är en känslosam herre och jag kapitaliserar på hans bultande hjärta och hans önskan att åter få visa alla Blåvita supporters att han hör hemma i de allra vackraste av färger. Kommer att bytas av med Affane när testosteronet byts ut mot mjölksyra, gissningsvis runt minut 60.

Längst fram gamblar jag med Vibe – vars främsta uppgift är att springa som en rabiat vinthund på alla instick från Aiesh, Giorgi och Sana, han kör första 30-35 minuterna och byts sedan av med Söder som får förvalta den förväntade ledningen (enligt mina kalkyler bör vi leda med två, tre bollar) och en tröttsprungen backlinje. Även Aiesh får komma in direkt, samma tanke som med Vibe -”In och kör” tillsammans ”Ha skôj” är de enda instruktioner han får. Byts av med Noah i minut 50 vid ställningen 4-0 och får således en trivsam debut! Det finns vissa luckor och svagheter i mina resonemang, men vem fan bryr sig när man kan ställa ett sånt här lag på planen? Full fart!

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan2.jpg

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan1.jpg

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.jpg

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på Twitter, Facebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framförallt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver! #BlåvitXI Sidofält

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier