Innan jag säger någonting överhuvudtaget om den här matchen vill jag att alla ska ta in att inför den här matchen hade Blåvitt, laget med för tunn trupp och som tippades i botten av hela expertsverige, följande spelare på skadelistan: Sebastian Eriksson, Junes Barny, Amin Affane, Nzuzi Toko, Robin Söder och Lasse Vibe och dessutom gick Sargon Abraham av skadad efter cirka en halvtimme. Ta in det när ni kollar på tabellen och njuter av kvällens målkalas…

Matchens…

Prestation var Giorgis helt magiska lobbframspelning till Paka som iskallt placerade in 2-3.

Glädjeämne var att ännu en yngling, den här gången Måns Saebbö, levererade när han väl fick chansen. Att vara så extremt kylig i sin allsvenska debut som Måns var när läget väl dök upp, det är imponerande. Det var verkligen inte bara att lägga in bollen i öppet mål utan det var en riktigt bra prestation under press. Dessutom var det han själv som lirade fram Paka till friläget som sedan gav honom möjligheten att placera in 2-2.

Utropstecken var Patrik Karlsson-Lagemyr! Oj vad jag unnar denna lirare att verkligen få njuta av sitt fotbollsspelande just nu. Idag var han inblandad i princip allt som Blåvitt presterade framåt. Njut Paka, njut!

Frågetecken var försvarsspelet, det kändes som att man tog något steg tillbaka idag med ett par hawaiipassningar för mycket varav den ena resulterade i 2-1 för Sirius men vad gör väl det när man trycker in fyra bollar framåt?

Clown var utan tvekan mannen med pipan, Patrik Eriksson, som höll en extremt ojämn nivå matchen igenom vilket kulminerade i sekvensen där han först nekar Blåvitt en solklar straff och därefter blåser en helt felaktig frispark till Sirius precis utanför straffområdet. Där hade matchen kunnat ta en hel annan vändning men som tur var lyckades Sirius inte nyttja den bjudningen från domaren.

Jag vill avsluta det här inlägget med att påminna om mitt initiativ #SwishaVidVinst där jag utmanar alla Blåvita Kamrater att sponsra IFK med en hundring (eller valfri summa) efter varje allsvensk vinst. Ta en skärmdump av er sponsring och lägg upp i era sociala medier för att utmana alla era vänner och bekanta att göra samma sak. Tillsammans är vi starka, swisha till 123 401 53 27!Categories:

BaraBen-podden
Facebook

4 hours ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook

1 week ago

BaraBen.com
Mål från @its_s.abdullahi20! Snart tillbaks i matchtruppen @ifkgoteborg? #ifkgbg ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier