En poäng är definitivt bättre än noll poäng…

Matchens…

Prestation var en kombination av Giorgis helt magnifika hörna och Calisirs perfekt tajmade löpning som resulterade i 1-1. Visst älskar man att se snygga spelmål men att Blåvitt nu två matcher i rad levererar på fasta situationer är ett stort plus.

Glädjeämne var att trots att vi gör en, spelmässigt, tämligen usel första halvlek så släpper vi inte in något mål och försvarsspelet ser relativt stabilt ut och när vi väl släpper in ett mål i andra halvlek då accelererar vi och jobbar fram en kvittering och vi nöjer oss inte heller där utan är i slutminuterna det lag som trycker på mest för ett ledningsmål.

Utropstecken var, i brist på bättre namn, Giannis Anestis som jag tycker utstrålade mer av ett lugn än tidigare och som även kändes betydligt mer aggressiv och handlingskraftig i sitt agerande. Jag saknar dock den där sista spetsen, även om man absolut inte kan begära att han ska rädda Kalmars mål så hade jag velat se prov på nån idioträddning här och där som vinner matcher för laget.

Frågetecken är Victor Wernersson, jag tycker det räcker nu. Han är helt enkelt inte tillräckligt bra defensivt och kompenserar inte heller upp den bristen med att vara riktigt vass offensivt. Agerandet på gårdagens mål var oerhört passivt från VW:s sida, hade han bara gjort en ansats till att förstöra för bollhållaren hade det inlägget aldrig kommit in i boxen. Mitt förslag är att man sätter en defensivt stark mittback som vänsterback fram tills det att Wendt kommer hem i sommar.

Sämsta delar jag upp i två delar… nummer ett är att jag ställer mig oerhört tveksam till ledarstabens beslut att frångå den uppställning som har gett laget en oerhörd boost nu tre matcher i rad och till råga på allt bänka senaste matchens bästa spelare i form av Alhassan Yusuf. Varför gå ifrån 4-3-3 som har fungerat alldeles ypperligt för ett 3-4-3? Det hade varit väldigt enkelt att flytta ner Alhassan som en av tre mittfältare nu när Barny var skadad, den position där Alhassan faktiskt är som allra bäst.

Del två i matchens sämsta är att man från ledarstabens håll inte håller det man tidigare deklarerat, nämligen att man ska matcha in Vibe försiktigt så att han inte åker på några skador. När man nu ”tvingades” att starta med Vibe mot Helsingborg kunde man då inte låtit honom börja på bänken två dagar senare och istället startat med Söder eller Sargon så att Vibe istället kunde fått välbehövlig återhämtning inför matchen mot AIK på måndag?Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier