Alltså, jag kan inte uppröras över att GAIS vinner matchen på skrivbordet. Det är oerhört trist och tråkigt, men jag blir faktiskt inte upprörd över beslutet. Det finns ett regelverk kring pyroteknik på läktarna och det har inte följts av våra supportrar. Det är inte GAIS fel, det är inte matchdelegatens fel, det är inte SvFFs fel, det är inte SEFs fel, men det är inte heller IFK Göteborgs fel. Det är de supportrar som valde att skjuta dessa fyrverkerier in över plan som är de skyldiga. De visste att detta kunde bli konsekvensen. Och på dem är jag fullständigt rasande.

Jag instämmer med Max Markusson här. Det vore klädsamt om de supportrar som gjorde detta förklarar HUR och VARFÖR detta hjälper klubben framåt. ”Bra stämning på arenan” är inte tillräckligt.

Till detta vill jag tillägga att jag hyser den största förståelse för att supportrarna ville naila GAIS klack, att vinna matchen på läktaren. Det vill jag också. Men fyrverkerier är som doping – fusk, helt enkelt. Blåvitt har en tillräckligt stor och röststark klack för att kväsa GAIS supportrar varje dag i veckan året runt. Ni behöver inte dopa er!

Själv får jag väldigt lite ut av ”bomber och granater”, men det finns de som tycker det verkligen är stämningshöjande. Fine, men se till att det håller sig på den egna läktaren. När fysiska ting lämnar det egna läktarområdet har man gått över en gräns. Oavsett om det handlar om raketer, flaskor, öl, tändare, grishuvuden, snusdosor eller scooters.

Och det hjälper inte heller att försöka skjuta över något ansvar på GAIS-klacken. De må ha kastat föremål de också, men de sköt inte fyrverkerier.

Att GAIS har skött den här processen som en tjurig femåring är under all kritik. De visar upp en stor brist på professionalitet, vilket är något som IFK Göteborg (läs Max Markusson och Mats Engström) däremot gjort den här veckan. GAIS har hattat fram och tillbaka, olika personer har uttalat sig där klubben sedan ändrat inställning, man har förekommit de officiella funktionärerna med helt andra versioner än vad som sedan blivit fastställt i slutändan. Det är, som sagt, rent oprofessionellt.

Men än en gång, det är ingen annans fel att vi förlorade matchen än de ärthjärnor som valde att dra av fyrverkerier från läktaren. Och som det lutar åt, även skickade GAIS vidare i Cupen. Och det gör mig fullständigt rasande.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier