I måndags bestämde sig ett okänt antal personer på Blåvitts klacksektion för att skjuta iväg flera hundra fyrverkeripjäser, tända bengaler och enligt vittnesmål kasta iväg så kallade bangers. Det pyrotekniska kaoset som uppstod ledde till att matchen avbröts och att den till slut aldrig upptogs. Vad det kommer kosta IFK Göteborg är omöjligt att veta, vi kan dock konstatera att vi förlorade matchen med 3-0 och att chanserna att gå vidare i Svenska Cupen minskade radikalt och i så fall försvinner enda möjligheten att ta oss ut i Europa den här säsongen. Sponsorer ryktas dra öronen åt sig, IFK räknar med intäktsbortfall på flera olika områden. Det har talats om att raketskjutandet kan komma och kosta IFK Göteborg över en miljon kronor. Folk har börjat kräva pengar tillbaks från Blåvitt för att man inte fick se klart matchen (vi får hoppas på att det bara är gaisare som har gjort detta.)

Man kan säga vad man vill om regelverket, man kan säga vad man vill om Gais agerande men det går inte att komma ifrån att om inga raketer hade skjutits upp då hade matchen spelats klart. Skulden ska läggas på de som struntade i konsekvenserna av sitt handlande! Men rubriken i bloggposten talar om hjärta i den Blåvita supporterskaran, om man har följt skriverierna i media kan man tro att Blåvita supportrar är uppstigna från helvetets avgrund och så är självfallet inte fallet. Det finns så oerhört många goda krafter i de Blåvita supporterleden. Vi ska inte låta de så kallade raketforskarna definiera den Blåvita supportern. Vi ska visa att vi är något annat och idag på Twitter drogs det igång en kampanj. När det kom ut att folk hade börjat kräva tillbaks sina biljettpengar då kontrade Blåvita supportrar med att istället swisha pengar till IFK, istället för att kräva pengarna tillbaks swishade man för minst en extra biljett. Så jäkla vacker att se!

Ett initiativ fyllt av kärlek till IFK Göteborg måste självfallet lyftas fram. Vi ska inte låta de utan konsekvenstänk definiera oss som Blåvita supportrar och jag hoppas att allt görs för att hålla dem ansvariga för de intäkter IFK Göteborg har förlorat och kommer att förlora framöver på grund av deras oansvariga handlingar. Jag vill hellre att den kärlek som nu flödar i sociala medier, under #ifkgbg, ska definiera oss som supportrar så häng på du med! Swisha en slant till IFK Göteborg på 123 401 5327. Tillsammans är vi starka! Låt oss nu visa upp den goda kraften som frodas inom den Blåvita gemenskapen!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier