Nu fortsätter vi vår serie där vi på BaraBen tar ut våra startelvor och utmanar alla Blåvita fans att ta ut sina. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och Du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Denna veckan kommer Dan Ahlman och Daniel Andrén att representera BaraBen.com.

Ahlmans elva

Med anledning av ett omfattande fyrverkeri åkte vi på 3-0 i arslet mot Gais, läget är med andra ord inte superbra men vi kan fortfarande ta oss vidare. För att öka våra chanser gäller det att vi vinner ganska stort mot Örebro, full fart framåt med andra ord!

Om inte Anestis skadar sig förmodar jag att jag kommer krita ner hans namn i varenda startelva jag lägger upp i år. Med Erlingmark borta och Starfelt inte redo för 90 minuter kan jag inte se någon annan trebackslinje framför mig vilket är den typ av backlinje som jag föredrar just nu.

Mot Gais tyckte jag att Wernersson såg riktigt skakig ut defensivt och med Emil Holm som har imponerat i år ser jag gärna ett test av Seb O på vänster wingback.

Jag gillade verkligen inställningen från Barny senast så han får kampera ihop med lagets största talang Alhassan Yusuf. På topp vill jag se Söder få chansen efter Nygrens måltorka. Jag tror fortfarande jättemycket på Benjamin men känner att det kan vara bra för honom att få lite avlastning nu. Paka såg riktigt pigg ut mot Gais och Giorgi behöver verkligen komma igång så de två får flankera Söder där framme.

Tycker du att Ahlmans elva verkar vettigt men vill justera den – Klicka här för att komma till hans startelva!

Andréns elva

Förra veckans match gav ju tyvärr inga svar på var vi står. Det jag tyckte mig se var att Giorgi inte riktigt trivdes ute på kanten och att Da Graca ser rätt snabb ut.

I målet ställer jag Anestis, och det ska bli spännande att se honom mot allsvenskt motstånd. I backlinjen ställer jag upp med valda spelare främst på grund av att jag vill ha lite tyngd på mitten. Förra veckans mittfält var i naivaste laget för undertecknad. Kul att Starfelt är tillbaka. Det känns som att han behöver all matchträning han kan få för att vara redo när allsvenskan drar igång. Da Graca behöver rutin och bör ges möjlighet att spela för att komma in i seniorfotboll på riktigt.

Calisir får flytta upp ett snäpp då jag vill ha en tydlig bollvinnare på plats. Junes Barny får vara det kreativa navet och får vara den som har störst rörelsefrihet av de tre. Alhassan har jag egentligen inte sett tillräckligt mycket av, men jag har å andra sidan sett min beskärda del av Affane.

Ytterposterna innehas av PAKA och Ohlsson. Ohlsson kommer att bli riktigt bra i år, vart han än spelar (centralt mittfält borträknat, möjligen). PAKA som wingback, hur ska det gå tänker du? Det lär vi aldrig få se, men jag tycker att han gör sig bäst på en kant. Det smäller lite för mycket centralt och han faller bort och tröttnar(?) när det smäller för mycket.

Giorgi hade det tufft ute på kanten senast, tyckte jag. En mot en kom han ingenstans. In med honom centralt. Där kan han hota med skott, finurliga passningar och annat kreativt. Nygren är helt enkelt given. Mot gruppseger!

Tycker du att Andréns elva verkar vettigt men vill justera den – Klicka här för att komma till hans startelva!

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Dela startelvan genom att kopiera länken och dela sedan på Twitter, Facebook och/eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att ni tar en screenshot och postar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet taggar vi in #ifkgbg men vi kör framförallt på vår nya hashtag där vi kan mötas framöver! #BlåvitXICategories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier