Nu fortsätter vi vår serie där vi på BaraBen tar ut våra startelvor och utmanar alla Blåvita fans att ta ut sina. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och Du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Denna veckan kommer Dan Ahlman och Markus Hankins att representera BaraBen.com.

Ahlmans elva

Imorgon möter vi Torns IF i Svenska Cupen och jag känner att vi ska klara av att slå dem med vår ”B-elva” och anser att det är ett ypperligt tillfälle att lufta de spelare som inte fått så mycket speltid det senaste. Vi hade match i måndags och match nästa måndag så det känns onödigt att slita på några av våra startspelare från senast. Calisir skulle mycket väl kunna gå in i elvan då han är avstängd i nästa allsvenska omgång men jag tycker att Degerlund och Da Graca behöver speltid. Calisir kan komma in en bit i andra halvlek istället för Degerlund så att han inte tar ut sig totalt ifall att han ska starta på måndag. Även de andra spelarna som knackar på startelvan kan bytas ut hyfsat tidigt i andra halvleken och istället skulle det vara spännande att se Adil Titi, Jake Weisbrod och Noah Alexandersson. Jag har ju varit något kritisk till Dahlins insatser så det ska också bli intressant att se hur Amos står sig i tävlingssammanhang. Vi skulle mycket väl kunna ställa upp med trebackslinje men jag vill ha in Affane, Oldrup Jensen och Erlingmark och då blev det mer naturligt med tre innermittfältare och jag tänker också att det är bra om Oldrup Jensen spelar in sig på Calisirrollen inför mötet på måndag.

Tycker du att Ahlmans elva verkar vettigt men vill justera den – Klicka här för att komma till hans startelva!

Hankins elva

När vi möter svagare motstånd känns det logiskt att spela vidare med grunduppställningen 3-4-3 och wingbacks samt anfallstrio. Vi har tre anfallare som står och stampar på gränsen till att kunna få sina genombrott i Allsvenskan vilket – i kombination med tätt matchande – gör det naturligt att ge dem förtroende. Att även ha offensiv utgångspunkt och spela med självförtroende mot ett lag från ett par serier under oss är av vikt för att inte åka på oväntade problem. Jag förespråkar just nu 4-backslinje i försvarsläge (även om Poya gick längre mot Östersund och låg i princip med 5 + 1 som backlinje) kombinerat med omställningsspel i Allsvenskan eftersom det är så sanslöst viktigt att säkra varje möjlig poäng, men i cupen mot den här typen av motstånd är det full fart framåt som gäller. Sargon Abraham har rörelsen och skottet att kunna sätta dit någon om Erlingmark och Oldrup gör sitt arbete med att hålla hög press. Vinn boll högt, skapa oreda med rörlighet i anfallslinjen och vinn med 4-5 bollar. Lätt? Nej, inte om inte jobbet görs av samtliga inblandade. Men det tror jag det görs och vi går vidare förhållandevis enkelt.

Tycker du att Hankins elva verkar vettigt men vill justera den – Klicka här för att komma till hans startelva!

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Dela startelvan genom att kopiera länken och dela sedan på Twitter, Facebook och/eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att ni tar en screenshot och postar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet taggar vi in #ifkgbg men vi kör framförallt på vår nya hashtag där vi kan mötas framöver! #BlåvitXI

Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook

3 days ago

BaraBen.com
Mål från @its_s.abdullahi20! Snart tillbaks i matchtruppen @ifkgoteborg? #ifkgbg ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier