Omgång två av
 Fantasy Premier League är nu avklarad och vi har fått en ny ledare i vår Blåvita liga, I Glenn Hyséns Fotspår!. Upp i topp gick Bang Alter som styrs av Filip Jekler och han är nu uppe i imponerande 200 poäng och ligger totalt 108 i Sverige och på plats 3555 i världen, riktigt snyggt! Han fick flest poäng den här omgången med sina 114 pinnar och det lyckades han med tack vare att han prickade in Agüero som Triple Captain. Triple Captain är ett av fyra så kallade chips som man kan använda under säsongen. De chips som finns är Wildcard (ett under höstsäsongen och ett under vårsäsongen), Triple Captain, Free Hit och Bench Boost. Wildcard innebär att du kan göra hur många transfers som helst inför en omgång utan att du får några minuspoäng, Triple Captain är precis som det låter ett chip som ger din kapten tredubbla poäng, Free Hit är som ett litet wildcard, du får göra hur många transfers du vill men nästkommande omgång får du tillbaks laget du hade innan du drog ditt Free Hit, Bench Boost innebär att du under en omgång även får räkna in poängen från dina bänkspelare. Filip lyckades ju väldigt bra med sin Triple Captain men ett allmänt tips är att vänta med sina chips till det kommer en Blank Gameweek eller en Double Gameweek som alltid kommer på vårsäsongen. Blank Gameweek är en omgång där vissa lag står över, då kan Free Hit vara väldigt användbart och Double Gameweek är en omgång där några lag spelar två matcher, då kan Bench Boost och Triple Captain vara smarta att använda. Något som är viktigt att tänka på är dock att man bara kan använda ett chip per omgång.

Den här veckan var det lite mer spridda skurar vad det gäller poängfördelningen men de offensiva ytterbackarna fortsatte att leverera! Vad som stack ut var dock Manchester City och vad de kan åstadkomma när de är på spelhumör, vinst med hela 6-1 mot Huddersfield och Agüero slog till med ett hattrick och en assist. Prickar man in rätt Cityspelare i rätt match kan det bli poängsuccé!

Toppen av tabellen är riktigt imponerande, poängskörden har varit ovanligt hög i år. Jag kan väl slå fast att man inte kan räkna med att man ska dra in 80+ poäng varenda omgång och har ni hamnat efter nu i inledningen ska ni inte ge upp för det utan Fantasy Premier League är ett maraton och inte ett hundrameterslopp det är bara att fortsätta gnugga på. På en tjugondeplats finner vi August Erlingmark som fortsätter att leverera, den här gången drog han in 87 poäng och han skuggar topp 10 inför GW3.

Innan jag bjuder på tips inför nästa omgång måste vi ju faktiskt titta i backspegeln och recensera Ahlmans trippel och Veckans Gaisare som jag bjöd på förra veckan. City höll ju tyvärr inte nollan men Benjamin Mendy levererade poäng ändå då han stod för två assist, kanske skulle han haft ett assist till men den officiella sidan var lite väl snåla. Han slutade dock på fullt godkända åtta poäng. Everton vann med 2-1 och Gylfi Sigurdsson var högst delaktig i segern, dock spelade det mindre roll för de som hade honom i sina FPL-lag då han varken gjorde mål eller assist och slutade på två poäng. West Ham förlorade med 1-2 men Marko Arnautovic gjorde målet och fick även två bonuspoäng så han slutade även han på åtta poäng. Veckans Gaisare utsåg jag Özil till och han var precis som jag förutspådde helt osynlig i matchen och blev utbytt efter 67 minuter och kammade bara hem två poäng och till skillnad från Sigurdsson som också bara fick två poäng var han inte inblandat i någonting offensivt. Men nu blickar vi framåt och ser vad nästa omgång har att erbjuda!

Ahlmans trippel

Back: Trent Alexander-Arnold, Liverpool. (5.0)

Mittfältare: Henrikh Mkhitaryan, Arsenal. (7.0)

Anfallare: Aleksandar Mitrovic, Fulham. (6.5)

Liverpool ser oerhört stabila ut bakåt och öser som vanligt på framåt och Alexander-Arnold öser på på högerkanten, han har även tagit en del frisparkar för Pool. Robertson på vänsterkanten är också mycket intressant men han kostar 6.0. Jag ska dock lägga in en brasklapp om att det inte är helt omöjligt att TAA, som han kallas, då och då kommer roteras bort till förmån för Nathaniel Clyne. Man möter nu Brighton hemma och om TAA spelar är det stor chans att han får poäng för hållen nolla och varför inte också en assist?

Arsenal har haft en oerhört svår inledning av säsongen med möten mot City och Chelsea men nu kommer man få ett betydligt enklare spelschema framöver och senast mot Chelsea producerade man två mål framåt och Mkhitaryan gjorde ett och assisterade till det andra och var inblandad i det mesta framåt för Arsenal. Nu möter man West Ham hemma, som har sett svajiga ut, och jag kan inte se att Mkhitaryan skulle försvinna från startelvan och jag tror att han kommer fortsätta producera framåt.

Fulham fick senast stryk mot Tottenham borta med 3-1 men målet gjordes av Mitrovic, som var deras stora målskytt i Championship senaste säsongen, och han har varit inblandad i mycket framåt i inledningen av den här säsongen. Nu möter man Burnley, som i och för sig, brukar vara stabila bakåt men nu är man också med i kvalet till Europa League och det tär på truppen och senaste förlorade man hemma mot Watford med 1-3. Mitrovic kan vara ett riktigt bra val som budgetanfallare och jag blir inte alls överraskad om han gör ett eller två mål mot Burnley.

Veckans Gaisare

Eric Bailly, Manchester United. (5.5)

Bailly har fått starta båda matcherna för United tillsammans med Lindelöf men man har inte hållit nollan i någon av de två matcherna och senast fick man stryk borta mot Brighton med 3-2 och det såg riktigt virrigt ut i försvaret. Sedan Mourinho kom in i United har anfallsspelet sett riktigt oinspirerat ut men man har iallafall kunnat förlita sig på en benhård defensiv men den här säsongen har även defensiven hackat och jag blir inte alls överraskad om Bailly blir petad hemma mot Tottenham och även om han spelar tror jag inte United kommer hålla nollan. Lägg dina 5.5 på någon annan back! Jag ska också tillägga att prislapparna jag skriver ut på spelarna kan förändras efter att jag publicerar inlägget. Beroende av hur många som säljer eller köper en viss spelare kan han öka eller dala i pris.

Slutligen skall vi också se hur det går för alla våra Blåvita profiler i vår punkt Kändistabellen.

Kändistabellen

1 Eilert Björkman IF, August Erlingmark 184p plats 20, poäng GW2 87.

2  Facit FC Noah Alexandersson 130p plats 255, poäng GW2 68.

3 FC Scholm United, Stefan Holm 116p plats 388, poäng GW2 55.

4 Adil Titi, Adil Titi 108p plats 469, poäng GW2 47.

5 LexLucion, Tobias Hysén 103p plats 513, poäng GW2 60

6 Narcastle, Billy Nordström 95p plats 573, poäng GW2 32.

7 LångabollarpåEijlert, Andreas Öhman 90p plats 610, poäng GW2 59.

Erlingmark fortsätter att leverera och befäster sig i toppen av Kändistabellen. Noah och Tobbe har skärpt till sig något den här veckan och klättrat både i Kändistabellen och i den totala ligan. Rent poängmässigt ryckte Öhman upp sig något men han ligger fortfarande sist men fortsätter han på samma spår kommer han snart gå förbi Billy som ramlade ner från en andraplats till näst sista plats efter sina ynkliga 32 poäng, dags för Wildcard kanske?

Tags:

BaraBen-podden
Facebook

7 days ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier