Nu fortsätter vi vår serie där vi på BaraBen tar ut våra startelvor och utmanar alla Blåvita fans att ta ut sina. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och Du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Denna veckan kommer Dan Ahlman och Markus Hankins att representera BaraBen.com.

Ahlmans elva

Imorgon är det dags för Blåvitt att ta sig an Norrköping på bortaplan och det känns skönt att vi åker dit med två segrar i ryggen. Min elva ser ni ovanför och jag ställer återigen Amos i målet, jag är fortfarande inte övertygad om att Dahlin ska vara vår förstemålvakt och jag tycker inte att Amos gjorde bort sig i cupen senast, visst det var mot ett motstånd från division 1 och han hade inte jättemycket att göra men jag är övertygad om att hans kapacitet är högre än Dahlins och jag tror att hans längd och pondus kan vara viktig för vårt defensiva spel. I backlinjen är Wernersson, nu när Billy är borta, självskriven och även Starfelts plats är fastetsad. Jag ser gärna att Degerlund, med sitt huvudspel och fina vänsterfot, kommer in istället för DBW och jag vill se Seb O skolas in som offensiv ytterback/wingback då Emil fortfarande inte har skrivit på något kontrakt och han har förövrigt inte heller övertygat nämnvärt den här säsongen. Nu när vi börjar få mer offensiva alternativ är det på ytterbacken som jag ser Seb O:s framtid. Calisir är avstängd och i den defensiva mittfältsrollen placerar jag vår nye norrman Oldrup Jensen som jag tror vi kommer ha mycket nytta av framöver. Paka och Sakor får självfallet fortsatt förtroende på det inre mittfältet efter deras fina insats mot Östersund. Söder kommer växa mer och mer för varje match han spelar och Giorgi är i en lysande form så han tar självfallet sin offensiva roll ute till vänster. Jag vill, efter matchen i cupen, se Abraham från start och platsen till höger är gjuten för honom så att han kan driva in och avlossa sin vänsterslägga. Såhär Poya, såhär tar vi Peking!

Tycker du att Ahlmans elva verkar vettigt men vill justera den – Klicka här för att komma till hans startelva!

Hankins elva

Peking borta har naturligtvis en helt annan karaktär än Blåvitts veckodrabbning mot sämre motstånd. Därför skulle jag föredra att gå vidare på linjen om en stabil defensiv – med fokus på omställningar. Nu kanske du undrar ”Var är Calisir?”, men han är – som de av er insatta redan vet – avstängd, efter tre varningar. Läge därför att spela med två mittbackar och en rakare backlinje. Sakor får ta ett kliv ner i banan efter en mer offensiv roll i hemmasegern mot Östersund. Jag tror inte Poya väljer detta utan ett mer 4-5-1 formerat lag med både Oldrup-Jensen som defensiv mittfältare och Sakor-Paka framför honom, men när man får ta ut sitt eget lag går man ju sin egen väg… Nu är det dags att ge Sargon aka Skövde chansen från start, dessutom som en anfallare för att vi ska få två spetsalternativ med skilda egenskaper. I övrigt kör jag på en väntad elva där fokus bör ligga på hög press på bollhållare och snabba omställningar när vi vinner boll, så tror jag vi kan skapa de bästa förutsättningarna för att störa Peking på måndagskvällen…

Tycker du att Hankins elva verkar vettigt men vill justera den – Klicka här för att komma till hans startelva!

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Dela startelvan genom att kopiera länken och dela sedan på Twitter, Facebook och/eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att ni tar en screenshot och postar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet taggar vi in #ifkgbg men vi kör framförallt på vår nya hashtag där vi kan mötas framöver! #BlåvitXI

Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier