Vilken underbar jävla skitvinst det här var! I det läget som vi befinner oss i för tillfället tar jag skitspel och tre poäng alla dagar i veckan. Det spelar ingen roll hur många bollar vi slog bort eller hur många bollar som studsade fel idag för när Glenn satte pipan i munnen och blåste av matchen då, då la vi alla Blåvita ner våra tre poäng i bakfickan och bara njöt av segerns sötma!

Tröjorna – det är väl inte så mycket att orda om? Nu spelar vi i det här matchstället på Gamla Ullevi fram till att vi mot förmodan inte skulle vinna igen. Med de här tröjorna på ser jag inte hur vi skulle kunna misslyckas med att plocka tre poäng. Turtröjorna på framöver helt enkelt!

Malick Yalcouyé var såklart bäst på plan igen. Han är helt överlägsen både medspelare och motspelare och det visar han kanske på det mest extrema vis när han i slutet av matchen tydligt drar på sig någon sorts kramp men studsar upp igen och trots sina krampkänningar fortsatt springer mest och bäst på plan.

Att Adam Carlén fick vara kvar på plan i 90 minuter plus tillägg måste vara något sorts rekord i märklighet. Satan i gatan vad usel han var idag. Blåvitt tog tre poäng och Blåvitt höll nollan men det var snarare trots att Carlén var på plan än tack vare att han ”lirade” 90 minuter idag. Jag vet inte om jag har sett någon ta så många usla och märkliga beslut på en fotbollsplan förut och helvete vad han spred bollar runtomkring sig. Dessutom visade han upp gång på gång hur sårbart det kan bli med anledning av hans bristande fart i löpsteget. Idag mynnade det mestadels ut i hörnor för Mjällby men det hade likaväl kunnat sluta med nån straff, frispark i farligt läge eller helt enkelt något bra öppet läge för Mjällby. Nej Adam idag var du verkligen inte bra.

Nu måste nog domarna snart börja skydda Malick. Idag var det supertydligt att Mjällby gick in stenhårt för att sätta dit vår lilla guldklimp. Att deras spelare inte fick gult kort för det rena överfallet som skedde på Malick hyfsat tidigt i matchen är fan riktigt dåligt. Hade jag varit motståndarnas tränare hade jag också sagt till dem att gå stenhårt in på Malick och på ett eller annat vis få bort honom ur matchbilden men när det blir ett överfall tidigt i matchen då måste fan domaren markera med ett kort och inte bara ta ett litet snack med ”förövaren”.

Fram till att Norlin befann sig på rätt plats vid rätt tillfälle och hur säkert som helst nickade in bollen i mål och frälste en hel stad hade jag i bakhuvudet noterat, för kvällens femling, vilket sanslöst dåligt inhopp han hade stått för. Han sprang i vägen för sina medspelare, han hade noll kontroll över bollen, han tog konstiga löpningar ja han gjorde fan det mesta fel men precis som jag inledde min femling – VAD FAN SPELAR DET FÖR ROLL? Han kan vara hur tvärusel han vill i match efter match så länge som han hämtar hem tre poäng till Blåvitt.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

7 days ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier