Jag föddes det fantastiska Blåvita året 1982 så jag ska inte låtsas som att jag har några minnen från Svennis tid i IFK Göteborg men någonstans ligger den där vördnaden för gamla Blåvita hjältar nedärvt i ens Blåvita hjärta. Jäklar vad fint det var att få vara med och hylla Sveriges i särklass bästa tränare genom tiderna. Det var gåshud på gåshuden och rösten stakade sig gång på gång när jag försökte få ur mig, den annars så lättsjungna, ”Snart skiner Poseideon”. Tack för allt du har gjort för IFK Göteborg Sven-Göran Eriksson!

Med tanke på hur matchen utvecklade sig med ett fantastiskt frisparksmål för Norrköping i första halvlek och sen straff och utvisning en dryg kvart in i andra halvlek tycker jag ändå att grabbarna ska ha en jäkla eloge för hur man genomförde matchen. Att komma tillbaks från underläge, rädda en straff och sen stå emot en dryg halvtimme med en man mindre är inget som man bara gör utan det krävs en lagmoral och ett jävlaranamma! Min gissning är att vi hade åkt på dundertorsk om vi hade stött på samma scenario under första halvan av förra säsongen. Sen tänker jag aldrig vara nöjd med något annat än tre poäng på hemmaplan men det är en annan sak…

Elis Bishesari, fan vilken stjärna du är! Dagens match från vår unga keeper är inget annat än magnifik. Jag såg matchen från läktaren och har inte sett några repriser men det känns som att Elis stod för några riktiga kanonräddningar idag. Han tar straffen såklart vilket ger laget en boost att köra på men sen står han för ytterligare några matchavgörande insatser. Killen är 18 år, kom ihåg det. Jag bara hoppas att vi får behålla Elis ett par säsonger innan han ger sig ut på större äventyr…

Elis blev matchens lirare på plats men Malick var nog uppe och nosade på den utmärkelsen han med. Han står återigen för en överjävlig arbetsinsats och är verkligen överallt på plan, han kan vara uppe och pressa backlinjen till ett stressat uppspel för att i nästa stund vara nere och sno bollen långt in på egen planhalva och ingen förstår var han kom ifrån. Dessutom är han en viktig nyckel i Blåvitts spel med boll, en spelare som alltid finns tillgänglig, en spelare som man alltid kan hitta på fötterna men också på ytan, en spelare som man kan ge bollen för att skapa lugn i sitt eget spel. Samma sak som med Elis, jag hoppas verkligen att vi får se Malick i den Blåvita tröjan iallafall 1,5 säsong till innan han säljs för löjliga pengar till Liverpool sommaren 2025.

Nu är vi fyra matcher in i säsongen och vi har redan två röda kort. Nu tror jag inte att vi kommer ta ett rött kort varannan match men grabbarna får verkligen försöka hålla sig i skinnet framöver för att ge sig själva bättre förutsättningar att plocka trepoängare. Jag skrev tidigare i femlingen att man efter omständigheterna ändå hanterade matchen på ett bra vis. Framöver vill jag verkligen slippa att behöva använda mig av frasen ”efter omständigheterna”.

Som jag var inne på tidigare så såg jag matchen på plats på ett kokande och adrenalinstint Gamla Ullevi och har inte sett några repriser när jag skriver den här femlingen men det känns märkligt att Blåvitt lämnar planen med 5 gula kort och ett rött kort medan Norrköping inte åkte på ett enda kort. Jag utvecklar det inte mer än så utan lämnar det där.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier