Man kan snacka om olyckliga omständigheter och försöka skylla på domaren men det är klart att det inte är okej att förlora en premiär med 4-1. Det spelar ingen roll att man tvingas spela med 10 man under större delen av matchen det ska inte sluta 4-1 ändå. Truppen och ledarstaben behöver åka till Kamratgården och rannsaka sig själva, knyta näven i fickan och göra det jävligt mycket bättre borta mot Halmstad. Vinner man nere i Halmstad kan vi slänga den här premiären i papperskorgen, lämna den bakom oss och bara titta framåt men skulle det bli en plattmatch i nästa omgång då blir dagens förlust genast mycket jobbigare.

Varje mynt har två sidor… Jag kan tycka att Kolbeinns första gula kort inte ens ska vara frispark, han går in tufft men gör en klockren brytning, att Djurgårdaren skadar sig illa är egentligen bara otur. Dock var det så att han fick ett gult kort och då måste han förhålla sig till det resten av matchen och att då göra den idiotgrejen som han gör när han blir utvisad det är bara korkat och huvudlöst och sätter resten av laget i en jävla knipa.

Det är svårt att argumentera emot straffen, det räknas säkert som hands men det var tydligen okej för en djurgårdare att slänga sig efter bollen utanför eget straffområde och plocka bollen med händerna utan någon som helst påföljd. Som sagt, varje mynt har två sidor och idag kändes det som att vi förlorade varenda slantsingling.

Glädjeämne nummer 1: Malick fortsätter att bara köra på. Till och från ser det ut som att han spelar i en helt annan division jämfört med resterande gubbar i laget. När han sätter fart kan han ta sig förbi 3-4 gubbar utan större problem, det är synd bara att han idag ofta fick jobba för mycket på egen hand. Men oj vilken guldklimp Blåvitt sitter på i Malick Yalcouyé.

Glädjeämne nummer 2: Sebastian Ohlsson fick komma in (där satt man väl och undrade vafan han skulle in på planen och göra men men…) och såg riktigt pigg och spelsugen ut. Han gjorde det riktigt bra utifrån omständigheterna och han gick av planen helskinnad. Är han redo att ta Kolbeinns plats redan borta mot Halmstad? Man vill ju helst skymda långsamt när det kommer till Seb O.

Glädjeämne nummer 3: Paulos Abraham kommer in och står för ett mål i sin första allsvenska match för Blåvitt och det var till råga på allt ett riktigt måltjuvsmål där det dessutom krävdes lite teknisk briljans. Tar han Norlins plats borta mot HBK?

Glädjeämne nummer 4: Elis Bishesari, 18 bast, går in och gör en fullt godkänd insats mellan stolparna. Han släpper fyra baljor men det är väl svårt att lasta honom för något av de målen? Vad som sticker ut med Elis är helt klart hans spel med fötterna. Han känns oerhört bollsäker och agerade ofta som en mittback i uppbyggnadsfasen och han gjorde det med bravur. Det finns absolut något speciellt hos Elis som gör honom oerhört intressant inför framtiden. Jag tycker såklart att bäste målvakt ska stå och om det visar sig att Kristiansen är den målvakt som bedöms vara bäst då ska såklart han stå framöver men vi har en potentiell guldklimp även i Elis Bishesari.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier