Det regnade från sidan och ibland underifrån, blåvitt hade 10 spelare från A-truppen borta och matchen avgjordes av en hemåtpass som fastnade i en vattenpöl som friställde Naeem Mohammed som gjorde matchens enda mål. En träningsmatch att snabbt gå vidare ifrån? Kanske, men det finns ändå saker att säga om den. Lägger fram mina tankar här

  • Elis Beshisari

Startar i målet för andra matchen i rad nu, och känslan är att han tagit platsen som andreslips från Adam Benediktsson just nu. Med den äran, skulle jag säga, för fötterna på Elis för i alla fall mina tankar mer än en gång till den bollskicklige besökaren Warner Hahn. Då Elis är vänsterfotad gillar han att slice:a över bollen åt höger, ofta på en Emil Salomonsson som ligger högre än Oscar Wendt på vänsterkanten. Detta är ett vapen vi borde kunna utnyttja bättre, men kruxet ligger i att Pontus Dahlberg inte har detta spelet i sig. Nu har inte Elis varit ställd på så många prov. Kan inte lastas för målen varken mot Vendsyssel eller Halmstads igår. Där emellan har IFK mest ägt boll i matcherna och avsluten och chanserna emot har inte varit så många. Men helt klart en spännande målvaktsprodukt som jag gärna ser få fler chanser under året.

  • Oscar Pettersson

När Jens Askou härom dagen gästade Tuttosvenskan nämnde han att Oscar hade precis kommit in från landslagslägret och var inte inne i tempot riktigt ännu. Från det till att vara en av de som igår gjorde 90 minuter var det inte många dagar, och det syntes ingenstans att han saknade tempot vad jag kunde se. Med utgångsläge på kanten till vänster var Oscar den klart mest offensive av de tre där fram under första halvlek och var också den som mest slog in bollen i straffområdet genom inlägg och passningar. Som i BP, med andra ord. Problemet med Oscar, eller hur vi spelar snarare, är att han lite slösas bort som ren inläggs och skära-in-från-kanten-kille. Om vi bara kan hitta ett sätt att ställa honom en mot en i fart oftare kommer det bli åka av, det är jag säker på.

  • Abundance Salaou och Melvin Koliqi

Lägger båda på samma punkt då det står för ungefär samma grejer sett till matchen igår. Abbe står för en klart bättre insats denna gång jämfört mot Vendsyssel. Mer vän med bollen och mer vinster i duellspelet. Kunde även transportera bollen längre sträckor vilket för tankarna till en viss May Mahlangu från förr. Problemet med Abbe är hans ojämnhet i passningsspelet. Efter två lyckade aktioner kommer ofta en usel aktion som sätter flera lagkamrater i knipa. Vad jag kan se är detta, tillsammans med skadorna för den delen, den stora anledningen till att han inte fått spela mer under säsongerna. Dock två starter nu, om än med manfall på mitten, som bådar gott. Koliqi gick in från start just pga manfall och för sin glimrande insats mot Vendsyssel. Koliqi har moderna ”mjuka” fötter på bollen och gillar även han att föra bollen framåt genom löpningar snarare än med öppnande passningar. Problemet igår, lite som med Abbe i förra matchen, var att Koliqi ibland vägde lite för lätt i närkampsspelet och såg ut som den junior han är. Men helt klart en spännande prospect som man hoppas få se mer av under försäsongen. Men med Island och Kåhed borta och med eventuella nyförvärv på mitten, blir det nog inte många minuter under den riktiga säsongen i allsvenskan.

  • Spelet

Det försöktes, helt klart. Även om jag mest såg bolltrillande i backlinjen till en början. Det självklara problemet är förmågan att föra bollen fram till farligare lägen. Vi är jättebra att spela bollen i backlinjen, men vi får problem när bollen kommer centralt på mitten. Nu är inte mittfältet Salaou-Carlén-Koliqi kanske det mittfältet som för laget till oanade höjder med sitt passningsspel, men just det där extra tillslaget på bollen blir ofta ett för mycket. Kåhed och Island är klart bättre spelare, men även de har sina brister framför allt i passningstempot.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier