Det vi möjligtvis kan plocka med oss, spelmässigt, från den här matchen är frenesin, viljan och framåtandan som Blåvitt visade upp första 20-25 minuterna av matchen. Det kändes verkligen som att man bevittnade ett lag som skulle ge allt för tre poäng idag. Målet kom dock inte och det var väl mer eller mindre oundvikligt då att man inte skulle kunna bibehålla samma fart och press som man inledningsvis visade upp. Viljan att vinna finns såklart där hela matchen men när orken tryter och man inte får utdelning då är det uppenbart att det låser sig för grabbarna i det Blåvita stället.

Defensivt gör Blåvitt en helt okej, eller kanske till och med en ganska bra insats men problemet är som vanligt offensiven. Idag kommer man ändå till några lägen men det verkar inte finnas någon tro på vad man gör när läget väl uppstår. Antingen slänger man iväg ett skott på vinst och förlust som oftast inte oroar motståndarnas målvakt eller så lämnar man över ansvaret till någon annan som befinner sig i ett sämre läge och som även han har noll självförtroende i det som han gör. Det tydligaste exemplet idag var väl när Wendt i början av matchen försöker hitta en medspelare i myllret av HBK-spelare istället för att bara gå rakt på mål och trycka in bollen.

Om jag ska försöka vara positiv i misären som är Blåvitts tabelläge efter omgång 16 så är det att man inte tappade några poäng mot lagen runtomkring. AIK kryssade även de och både Varberg och Degerfors åkte på var sin förlust. Vi drog med andra ord ifrån Varberg med en pinne och plockade in en poäng på Degerfors samtidigt som avståndet till AIK är oförändrat. Men med det sagt hade det såklart varit ett ypperligt tillfälle att plocka tre poäng när lagen som man tampas med i botten av tabellen åker på poängtapp. Nu får vi bara hoppas att Sirius och Mjällby spelar oavgjort imorgon alternativt att Sirius åker på däng.

Jag ställer mig lite frågande till ett par av dagens byten, med reservation för att Salaou kanske skadade sig och att Kåhed möjligen var helt slutkörd. Men om så inte var fallet hade jag gärna sett att Hagen kom in istället för Carlén för att på så vis behålla Salaous arbetskapacitet och frenesi i spelet och även låtit Hagen få möjlighet att styra spelet från sin rätta position som sexa (nu ska det dock sägas att han inte direkt briljerade med sina bollar under dagens inhopp). Men som Carlén spelar för tillfället kan han inte vara spindeln i Blåvitts passningsnät. Askou kanske värderar hans defensiva egenskaper jäkligt högt men hans passningsspel och bollbehandling har varit under all kritik de senaste matcherna. När Seb O kom in hade jag hellre sett att man plockade ut Norlin och behöll Kåhed som jag tycker går från klarhet till klarhet (men som sagt, han kanske var helt slut.)

Kåhed ja, den grabben är verkligen på riktigt. Från min läktarplats ger jag honom definitivt utmärkelsen ”matchens spelare”. Jag ber på mina bara knän att han ska få hålla sig skadefri framöver. Det jag hade hört om honom var att han skulle vara en teknisk, kvick och bolltrygg spelare vilket han definitivt är men han visar också upp ett jäkla fint defensivt arbete, trots sin inte så massiva kroppsbyggnad står han sig bra i närkampsspelet och går ofta ur sina dueller med bollen i behåll och han verkar dessutom ha en enorm arbetskapacitet. Det ska bli otroligt spännande att följa hans karriär framöver.

Jag har i en del femlingar klankat ner på våra målvakter och deras insatser men jag är inte sämre än att jag kan lyfta dem när de gör något bra. Halmstad skapade som sagt inte speciellt mycket men man hade ett riktigt kanonskott och någon nick från nära håll på en hörna och när det väl behövdes stod Dahlberg för ett par riktigt fina ingripanden. När de offensiva spelarna fallerar gäller det att de defensiva står pall och det gjorde Dahlberg definitivt idag. Han räddade helt enkelt sina lagkamrater från att gå hem helt tomhänta från den här matchen.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

2 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier