Ska vi se rent krasst på situationen som Blåvitt befinner sig i har man inte råd att vara nöjda med en bra insats som inte genererar tre poäng. Blåvitt behöver trepoängare för att klättra i tabellen och för att i slutändan säkra kontraktet. Med det sagt är det såklart bättre att spelet ser bra ut och att man plockar en poäng än att spelet ser uselt ut med en plockad poäng.

Spelet ja, jag skulle vilja påstå att det var mils skillnad i hur spelet såg ut idag jämfört med de senaste matcherna. Man såg en helt annan trygghet, man såg ett mer samspelt lag, man såg ett bättre organiserat lag och man såg ett mer bolltryggt lag. Man kunde såklart önskat sig fler skapade målchanser men Blåvitt var en stolpe-stolpe-ut från seger idag och ett spel att bygga vidare på. Treorna behöver dock trilla in mer eller mindre omgående.

Jag tycker det var intressant att se Hagens position i speluppbyggnaden när han droppar ner i backlinjen för att styra spelet. Han var väldigt mycket mer involverad idag och man såg tendenser till det man förväntar sig att få ut ifrån Hagen. Får han fortsätta såhär tror jag att Hagen kan växa ut till den spelaren som han tidigare i sin karriär visat att han kan vara.

Jag var väldigt tveksam till Jens när hans namn dök upp som kandidat till tränarpositionen men jag gillar verkligen det jag sett och hört från honom fram till idag (bortsett från Siriusmatchen). Idag la han ner ännu en grej i den positiva vågskålen genom sin matchcoachning. Han vågade göra, relativt, tidiga byten och han vågade sätta in unga och oerfarna spelare för att få in mer energi och gå för tre poäng. Jag tycker också att alla spelare som kom in gjorde det bra och nån av dem kunde mycket väl avgjort matchen till Blåvitts fördel.

Oscar Wendt gör en hel del bra idag men jag vill verkligen, verkligen få in en kvick och snabb vänsterback i truppen. Som det ser ut idag känns det väldigt sårbart varje gång Wendt får möta en snabb och löpstark högerytter. Det var inte bara en gång som han blev förbisprungen idag där Halmstad, om de hade varit mer spetsiga, kunde ha tryckt in en boll.

Jag har tjatat en hel del om att jag vill se Abdullahi få mer speltid och efter dagens insats hade jag inte klagat om han hade fått chansen från start mot Varberg i nästa omgång. Han har spetsegenskaper som mycket väl kan bli tungan på vågen om vi får igång honom rejält i höst. Folk snackar om att han inte visar inställning och att han drar fötterna efter sig men jag håller inte med. Berg är inte vad han har varit, hans kropp är ett hinder för honom och han får inte ut det man vill kunna begära från honom. Satsa på Abdullahi nu så gör han 10+ mål under den resterande delen av säsongen.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

2 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier