Målet kom och poängen kom, självfallet hade man velat ha mer men nu kan vi i alla fall släppa den där biten med inga mål gjorda och inga poäng på kontot.

Spelet då? Det är inte helt enkelt att göra en vettig analys efter den känslomässiga bergochdalbanan som man upplever på läktaren men det kändes som att dagens match var ett par snäpp upp jämfört med tidigare matcher. Man orkade hålla uppe intensiteten på ett annat vis matchen igenom, det var en annan inställning från spelarna, man gick in hårdare i duellerna, vann mer boll och var helt klart närmre segern än vad Norrköping var. Blåvitt skapade kanske inte mängder med målchanser men tillräckligt många för att ha möjlighet att vinna matchen samtidigt som man egentligen inte släppte till några direkt farliga målchanser bakåt.

Känslan är att Sebastian Eriksson var bäst på plan idag, kanske i konkurrens med Adam Carlén men jag tänker fokusera på Seb. Det här var den gamla, goda Seb. Den där lite galna Seb som springer som en tok, som går in i dueller helt utan pardon, som eldar på publiken, som skäller ut domaren, som slår fantastiska genomskärare, som växlar tempo i spelet, som styr och ställer och som lyfter alla runtomkring sig. Det var underbart att se Seb på plan idag och det hade varit helt fantastiskt om han hade krönt sin insats med att få in den där bollen som stoppades på mållinjen…

Marcus Berg har nu spelat fem matcher från start utan att göra mål och han har i ärlighetens namn inte varit speciellt dominant i spelet. Jag säger inte att han har varit rakt igenom dålig men han har inte lyst så som Marcus Berg kan lysa. Med tanke på det tycker jag att det är dags att han startar på bänken i nästa match, om inte annat för att motivera hans utmanare på bänken. Som det ser ut nu så är det Abdullahi som är närmst att ersätta Berg. Abdullahi har ju såklart, precis som alla oss andra, tagit in att Berg har startat säsongen ganska svagt och om man då ändå inte får chansen måste det kännas jäkligt frustrerande och i förlängningen också omotiverande att ge allt träning efter träning om man aldrig på riktigt får chansen att visa vad man går för i skarpt läge. Och innan ni hoppar på mig, ja Abdullahi borde gjort mål i sitt inhopp idag men får man bara några minuter här och där kommer det också vara svårare att komma in i det där flytet och få den där tajmingen som krävs för att leverera på topp.

Fan Adam, nu är det andra matchen i rad som ditt misstag leder till att motståndarna gör mål. Idag var det dubbla misstag som ledde till att Norrköping nätade. Först misslyckades han med en enkel crossboll i uppspelet som gav Norrköping bollen och chansen att ta över spelet och sen då den tappade bollen på räddningen och mer eller mindre öppet mål på returen. Han är en ung och orutinerad andremålvakt men Blåvitt har för tillfället inte råd med sådana misstag, man har inte råd att jobba i motvind utan man behöver all medvind man kan få. Jag hoppas att Dahlberg är tillbaks redan till nästa match och att han visar att det inte var ett misstag att släppa Warner Hahn.

Matchens bubblare: När man är inne på stopptid och får en frispark och flyttar upp laget då får man inte slarva så som Blåvitt slarvade idag. Istället för att ge sig själva chansen att skapa ett tryck i motståndarnas straffområde ger man istället bort bollen till Norrköping som får en liknande frispark och som tar över det lilla tryck som Blåvitt själva hade på övertiden. Det är de små detaljerna som kan avgöra!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier