Sebastian Eriksson bara måste få ett nytt kontrakt, det hade varit anskrämligt att skicka ut honom från Blåvitt nu när han återigen har börjat leverera på plan igen. I ett mindre bra Blåvitt under hösten har Seb ändå presterat bra fotboll och idag krönte han dessutom sin fina höstsäsong med ett mål. Vikten av att ha Sebs vinnarskalle, Blåvita hjärta och enorma kämpaglöd på Kamratgården går inte riktigt att värdera. Langa upp kontraktet nu bara Håkan!

Norlin är fanimej stekhet, två nya mål idag och upp på 10 allsvenska mål den här säsongen och då har han ändå bara startat 20 av årets 30 matcher och har lirat dryga 60 minuter per match. Idag visade han även att han är stensäker från straffpunkten och dessutom har gömt undan en riktigt fin frisparksfot.

Det har varit ännu en mellanmjölkssäsong, det är väl i och för sig att föredra framför en katastrofsäsong där man länge är inblandade i nedflyttningsstriden vilket vi också har upplevt ett par gånger de senaste åren. Om vi kollar på siffrorna så hamnar vi på en åttondeplats, mer i mitten än så är det svårare att komma i allsvenskan. Vi är 11 poäng efter topp tre och en Europaplats och vi har cirka 30 måls sämre målskillnad än Häcken, Djurgården och Hammarby och det säger ganska mycket hur långt efter vi egentligen har varit toppen i år.

Marcus Berg mäktar med 13 mål i allsvenskan och han har definitivt varit Blåvitts bästa spelare i år och även en av de bättre i hela allsvenskan. Att han ”bara” landar på 13 mål säger dock en hel del om hur haltande Blåvitts offensiv har varit stora delar av den här säsongen.

Markovic var riktigt pigg i dagens match, han hade många fina aktioner och det syns på honom att med rätt tränare på bänken och rätt spelare runtomkring sig så kan han blomma ut riktigt ordentligt i den Blåvita tröjan. Det ska bli väldigt intressant att se om vi lyckas förädla talangen som uppenbarligen finns inom honom.

Matchens bubblare: Trots att Håkan Mild, i media, har snackat om att man kan ha två klassmålvakter i truppen är jag 99,9% säker på att allsvenskans bästa målvakt, Warner Hahn, inte spelar i Blåvitt nästa säsong. Förhoppningsvis kommer Dahlberg tillbaks i gammal god form och då kommer tappet av Warner inte kännas lika hårt men OM Malmö eller något annat dynggäng fångar upp Hahn kommer man påminnas i omgång efter omgång om att vi slarvade bort en av de bästa målvakterna som allsvenskan har skådat de senaste säsongerna. Jag hoppas verkligen att, om Warner inte lirar i Blåvitt 2023, någon utländsk klubb fångar upp denna duktiga och älskvärda målvakt.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier