Tack Bjärsa! Tack för SM-guldet, tack för cupgulden, tack för att du alltid har brunnit för den Blåvita tröjan, tack för målen, tack för glidtacklingarna, tack för glädjen, tack för sorgen, tack Bjärsa!

Fan vad pinsamt, vi har chansen att göra livet surt för kusinen från Hisingen, vi har chansen att avsluta säsongen på ett respektabelt vis, vi får chansen att lira en match som verkligen betyder något trots att vi inte är värda det men vad gör vi då? Jo, vi blir förnedrade, vi får stryk med 0-4, vi låter Häcken fira sitt första SM-guld på Gamla Ullevi och vi är aldrig riktigt nära. Jag skulle inte säga att vi viker ner oss för visst kämpar och sliter man men nivåskillnaden lagen emellan är så stor att det liksom aldrig är något snack. Fy fan!

Det känns jävligt jobbigt att se hur defensiven fallerar så totalt när Gustav Svensson saknas. Grisen har sminkats med Gustav Svenssons slit och kvalitet. Idag lät vi Häcken dominera mittfältet totalt, vi lät Häcken äga i princip alla farliga ytor. De fick vandra rakt in i skottsektorn för att avlossa sina skott gång på gång, de fick alldeles för mycket tid på sig för att ta emot passningar långt in på Blåvitts planhalva och det känns jävligt oroande inför framtiden att vi verkar vara så beroende av att ha Gustav Svensson på plan. Jämför vi med Häcken så kan de avvara gubben som stått för 22 baljor i år och ändå trycka in fyra bollar bakom allsvenskans bästa målvakt.

Jag ser gärna att Micke Stahre tar sitt pick och pack och lämnar IFK Göteborg så snart som möjligt, inte för att jag är så naiv att jag tror att ett tränarbyte kommer ta oss upp från den vidriga sörja som vi befinner oss i. Nej, jag vill se honom försvinna för att jag aldrig ville ha honom tillbaka från första början. Varför ska vi låta en AIK-are med ”energi” som främsta ledord representera landets finaste förening? Varför ska vi nöja oss med en tränare som misslyckats på i princip varenda arbetsplats som han har befunnit sig på sedan han fick lämna IFK Göteborg 2014. Varför ska vi ha en tränare som rapar ur sig floskler match efter match. Jag vet inte vem vi ska ha istället men ska det gå åt helvete kan det lika gärna gå åt helvete under ledning av någon mer värdig tränare.

Tack Al-Hakim för att du gjorde lidandet kortare än vad det egentligen skulle vara. Två minuters tillägg var såklart på tok för lite med tanke på avbrotten i andra halvlek men jag kan inte se det som något annat än en barmhärtighetshandling mot alla oss supportrar som led på Gamla Ullevis läktare.

Matchens bubblare: Matchens bubblare ersätts idag av ”Matchens Pajas” och den utmärkelsen kan inte gå till någon annan än den tjommen från IFK:s läktarsektion som fick för sig att, i något sorts patetiskt försök, på egen hand storma planen och gå till attack mot Häckens firande spelare och ledare. En vakt fick tämligen fort fatt på honom och ledde ut honom i, vad som såg ut som, ett plågsamt grepp. Jag hoppas att det var värt att bli portad från allsvenska arenor de närmsta åren…

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier