I dagens första punkt vill jag lägga bort allt vad analys heter och bara hylla killarna i laget. Fan vad bra ni var idag, ni körde helt enkelt över Norrköping och det här måste varit säsongens mest rättvisa trea för Blåvitt. Alla mina kepsar av för er idag!

Jag tycker man såg ett helt annat Blåvitt idag, det må ha börjat lite trevande första kvarten kanske men därefter tog man över taktpinnen och släppte den i princip aldrig. Det var en helt annan intensitet idag, man såg att viljan att vinna definitivt var större än rädslan för att förlora. Laget föll inte lika långt ner, man gav inte över initiativet till Norrköping på samma vis, man pressade högre och mer effektivt men framförallt var det tydligt att backlinjen, och framförallt mittbackarna, letade andra lösningar idag, man valde mycket oftare att spela upp bollen genom innermittfältet istället för att bara rulla runt där bak och tillslut ut på en kant, mittbackarna valde också att transportera upp bollen själva och på så vis skapa ett numerärt övertag mot Norrköping precis som Bångsbo gjorde så oerhört fint vid Carneils mål!

Jag vill inte lyfta fram någon individuell spelare idag då hela laget gjorde det grymt bra men gubbarna är ändå värda att nämnas vid namn så jag kör väl igenom hela laget… Warner Hahn – wow vilken gubbe, ge han allt han vill ha och skriv ett femårskontrakt, han gjorde nån monsterräddning även idag och spelet med fötterna var magnifikt. Wendt gör en av sina mest stabila matcher, snyggt jobbat. Bångsbo går in direkt och visar att han är en enorm talang, står upp hur bra som helst, är riktigt fin med fötterna och ligger bakom 2-0. Calle var ett jäkla monster i mittförsvaret, han ägde allt och alla! Jallow var som ett frustande lokomotiv längs kanten och hade stundtals lekstuga tillsammans med Carneil. Carneil ja, visst väger han lite lätt ibland men jäklar vilken talang, ibland gjorde han lite som han ville och krönte det med sitt första allsvenska mål. Norlin gnuggade på precis som vanligt, pigg, kvick och oerhört nyttig. Gurra ägde sina motståndare även idag, han vann boll på boll, glidtacklade, nickade, täckte ytor och vann en och annan löpduell. Thern sprang som en jäkla dåre på det centrala mittfältet, var ständigt spelbar och var en länk mellan det defensiva och offensiva. Yakob bara växer och växer i mina ögon, han är ett ständigt hot och mår riktigt bra i sin centrala roll och stod för ytterligare ett mål ikväll (skriv på!). Berg är Berg med allt vad det innebär, han är helt enkelt bara överlägsen alla sina motståndare (och medspelare). Emil, Aiesh, Ambroz och Carlstrand gick bara in och körde när de fick chansen!

Publiken, stämningen, inramningen! Fem plus, fem getingar, fem fyrar! Fan vad bra vi är! Det har gått knackigt i år men vi fortsätter bara att komma, vi blir fler och fler, vi hörs mer och mer och idag fick vi belöningen. Det är så jäkla fint att se att vi mer eller mindre fyller Gamla Ullevi match efter match oavsett vilket motstånd, vilket väder eller vilken dag det är. Applådera är själva alla ni som var där, alla ni som kommer tillbaks match efter match!

Jag ska till och med passa på att ge lite beröm till Stahre. Det var modigt att låta Bångsbo och Calle gå före Bjärs, det var modigt att låta Carneil behålla sin plats framför Aiesh. Jag tyckte han gjorde helt rätt som lät laget, som var i ett flow, köra på fram till sista kvarten då han bytte in två rutinerade gubbar som båda skulle hjälpa till att stänga matchen men som också bidrog offensivt med sin löpstyrka, frenesi och förmåga att hålla i boll och lugna ner. Snyggt jobb Stahre!

Matchens bubblare: Jag vill ju ändå inte publicera en femling helt utan att få skriva ner någon/något och i och med att Blåvitt var så jävla bra siktar jag in mig på Norrköping och då främst på deras nummer 8 (Arnor Sigurdsson)! Den jäveln gnällde på allt och alla i varenda jäkla situation. Han gnällde på domaren, han gnällde på motspelarna, han gnällde på medspelarna och han gnällde till och med på en av bollpojkarna/flickorna när han, enligt honom, inte fick bollen tillräckligt snabbt vid en hörna. Så gör man bara inte! Det var så skönt att se när han tillslut fick ett kort för sin mundiarré, tyvärr vågade inte domaren visa ut honom i en situation några minuter senare när han, fult och onödigt, helt sonika rev ner en Blåvit spelare. Skämmes tamejfan Arnor!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier