Fram till minut 60 hade jag en riktigt pessimistisk femling i ”pipen”, jag kastar inte bort den helt och hållet men det är klart att man måste hitta en mer positiv ton efter en blytung bortaseger! Fotboll är inte alltid rättvist och sett till två tredjedelar av matchen är kvällens seger fruktansvärt orättvis men Blåvitt tar vara på sina chanser och sista trettio minuterna har man hyfsat god kontroll på matchen.

Yakob och Norlin måste självfallet lyftas fram efter kvällens seger. Kevin har gnuggat på på träningarna och fått mer och mer speltid det senaste och Norlin har varit ut och in i startelvan och idag lossnar det verkligen för dem båda. Norlin står för ett mål och en assist och Kevin är hur kylig som helst när han får chansen att avgöra matchen.

Nu vinner vi matchen och det är såklart viktigare än allt annat men det var väldigt frustrerande att se lilla Sirius, med tre Blåvita ”rejects” i elvan, stora delar av de första 60 minuterna verkligen spela ut och överglänsa stora starka IFK Göteborg. Sirius var smärtsamt mycket bättre i det etablerade spelet, man var finurligare, flyttade bollen bättre och visade sig för varandra. Det syntes att det var ett lag som visste vad de skulle göra när de hade bollen och det var inte bara ett stillastående ”possession-runk” utan man hotade också Blåvitt gång på gång. Jag hoppas verkligen att Blåvitt framöver, under Stahre, lyckas utveckla sitt etablerade spel…

När man är så beroende av sitt omställningsspel måste, MÅSTE en spelare som Aiesh lyfta blicken när man har möjlighet att just ställa om snabbt. Där har Blåvitts lilla bolltrillare fortsatt mycket att lära och kan och bör nog kolla på hur Norlin hanterade bollen när möjligheten fanns att lägga bollen på ytan till framrusande lagkamrater.

Jag vill också lyfta fram Warner Hahn efter hans insats ikväll, han var mestadels oerhört stabil idag, tog det han skulle. Visst var han ute och hängde tvätt nån gång men inte värre än att man som lag kunde hantera det på ett bra vis men han stod också för en riktigt, riktigt vass räddning när Kouakou drog till från nära håll och Hahn verkligen höll kvar Blåvitt i matchen. Hatten av Hahn! (Hoppas att både Hahn och Blåvitt är sugna på att nyttja optionen om att fortsätta samarbetet även över säsongen 2023.)

Matchens bubblare: Det var skönt att se att Hisingspojken Da Graca fortfarande står för en hel del slarv och dåliga ingripanden. Blåvitt tog vara på Da Gracas misstag på allra bästa vis och det är bara att tacka och ta emot…

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier