Först och främst ska den Blåvita supporterskaran ha all heder för den kraftansträngning man gör inför kvällens match, flera tusen Änglar tog sig till Borås och höll igång matchen igenom på ett imponerande sätt. Hatten av och allt det där…

Ett tydligt tecken på att Blåvitts spel hackar rejält är att en så kreativ och duktig fotbollsspelare som Simon Thern knappt märks överhuvudtaget ute på plan. Att man inte lyckas involvera honom mer i spelet är ett stort, stort underbetyg.

Statistik säger absolut inte allt, mycket bollinnehav behöver exempelvis inte betyda att man dominerar en match men något som är djupt oroande, och inte bara idag, är att vi kommer till så extremt få avslut. I kvällens match ställde Elfsborg en 19-årig debutant mellan stolparna och i min värld måste man försöka utnyttja detta med att sätta press på honom genom skott och även inläggsspel med mycket folk i straffområdet men det såg vi inte mycket av idag. Elfsborg hade totalt 20 skottförsök i matchen varav sex var på mål medan Blåvitt bara mäktade med fyra skottförsök varav ett var på mål (en tåfösare rakt på målvakten en bra bit in i andra halvlek). Det säger sig självt att det ska krävas oerhört mycket för att man ska få med sig något från en match när man har så extremt få skottförsök.

Om Blåvitt har maximalt oflyt i den här omgången kan man, när den är färdigspelad, ligga på kvalplats med enbart tre poäng ner till nedflyttningsplats. Ser vi till IFK:s form är det inte heller speciellt upplyftande, man har fyra raka förluster och sex förluster på sina sju senaste matcher.

Någon som kan gå från matchen med hyfsat högt huvud är Oscar Vilhelmsson som verkligen inte fick mycket att jobba med men han visade återigen att han inte gör bort sig på den här nivån och var väl den som såg piggast ut i de Blåvita färgerna. Han kämpar, sliter och är ständigt ett hot i djupled. Hade han dessutom inte blivit avvinkad för en tveksam offside hade han kanske skjutit Blåvitt till ett oförtjänt kryss.

Matchens bubblare: Det kanske beror på att jag befinner mig i någon sorts medelålder för trots att jag anser att villkorstrappan är bedrövlig och att polismyndighetens kommunikation har varit under all kritik i frågan kring störningar vid fotbollsmatcher tycker jag det låter jävligt illa med ”snutjävlar” från en hel arena. Jag har också riktigt svårt för att se flaggor och banderoller med ACAB och liknande på. Jag vill fortsatt gärna se protester mot villkorstrappan men snälla gör det på ett snyggare och mer kreativt vis…

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

7 days ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier