Mikael Stahre har nu åtta förluster, en oavgjord match och enbart fyra segrar i Allsvenskan sedan han kom tillbaka till Blåvitt. På hans sex senaste matcher har han fem förluster med en målskillnad på 6-13, fortsätter det på samma vis är det inget snack om saken utan då spelar Blåvitt i Superettan nästa säsong.

Vi ligger under med 0-1 i halvtid och efter 60 minuter av matchen står det 0-2. Vid det läget har vi egentligen bara skapat en het målchans, det ska sägas att Kalmar inte heller de skapade speciellt många målchanser men de gjorde mål och ägde spelet så jag tror att Rydström var rätt nöjd med matchbilden ändå. Det jag inte kan förstå är varför Stahre inte visade någon sorts ”taktisk desperation”? Vi ligger under med två bollar och skapar inga målchanser men ändå kör vi på i samma hjulspår. Ju längre andra halvlek led desto desperatare borde vi blivit, vi kunde bytt ut en back och satt in Söder för att ge oss mer offensiv kraft, vi kunde lyft upp Vilar eller Bjärsa, lyft långt och tryckt upp laget för att försöka skapa tryck på det viset men nej Stahre körde på på exakt samma vis som inte gav något tryck, som inte gav några målchanser. Den apatin oroar mig.

Jag tycker att Kevin Yakob, som jag även varit inne på i tidigare femlingar, var något av ett ljus i det annars mer eller mindre totala mörker som vi såg, han kämpade, han slet, han flöt på med bollen, visade vilja och stod för en del fina fasta situationer.

Oscar Vilhelmsson kom inte på något vis in och frälste laget men han gjorde absolut inte bort sig utan han såg snarare piggare ut än många andra. Han försökte kombinera med Berg i det blöta underlaget och med lite mer skärpa/tur hade han också gjort mål på Blåvitts enda chans i matchen. Han visade att han definitivt inte gör bort sig på den här nivån och att han absolut förtjänar fortsatt speltid. Jag vill fortsatt se Oscar i startelvan.

Var det någon i tränarstaben som faktiskt hade sett att Calle kunde kasta långa inkast eller gjorde man som i division sju och frågade i omklädningsrummet innan match om någon i laget var långkastare? Högt kunde han definitivt kasta i alla fall…

Matchens bubblare: VI har blivit laget som blir hånade av Kalmar FF:s supportrar i vår hemmaborg, ta en stund och försök ta in detta faktum…

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier