Blåvitt kan ta med sig att man inte släpper in något mål mot ett av allsvenskans målfarligaste lag vilket såklart är positivt men man får tacka Fru Fortuna, Anestis och Hammarbys oskärpa för det.

Blåvitt har två av allsvenskans mest nickstarka anfallare i form av Berg och Sigþórsson och då får inläggsspelet inte vara så dåligt som det är, för det är verkligen uselt. Oavsett om det är press på bollhållaren eller om han får stå och måtta inlägget helt ostört så landar inläggen helt fel gång på gång. Jag hade såklart gjort bort mig totalt på en allsvensk fotbollsplan men om man hade placerat mig i den positionen på plan där inläggen slås då kan jag garantera att min känsliga division 6-fot hade levererat klasser bättre bollar in i straffområdet än vad Blåvitts spelare lyckas med.

Det är tröttsamt att se att passningarna i backlinjen mer eller mindre alltid går till närmsta spelare. Man gör det för enkelt för motståndarna när passningarna går från ytterback till närmsta mittback till nästa mittback och sen till nästa ytterback. Motståndarna kan då i lugn och ro flytta över och antingen sätta in pressen eller lägga sig i rätt positioner. För att försvåra för motståndaren och öka tempot kan man försöka att eliminera i alla fall ett av stegen, passa förbi den närmsta spelaren så att det inte blir så enkelt att försvara.

Tobias Sana gör idag, till mångt och mycket, en bra match. Han är finurlig, hittar fina passningar, driver på med helt okej fart (ja, jag hade gärna sett att det gick ännu snabbare) och är den spelaren som hotar Hammarby något på offensiv planhalva. Sana måste dock lära sig att på egen planhalva måste man riskminimera, det spelar ingen roll hur fina fötter man har, är man pressad på egen planhalva utan understöd då ska bollen bara bort. Idag får Sana tacka sin lyckliga stjärna för att hans misstag inte leder till mål för Hammarby.

Marcus Bergs helt fantastiska skott förtjänade såklart ett bättre öde. Satan i gatan vilket tillslag han hade på bollen innan den höll på att klyva ribban på mitten. Hade den gått i mål hade man kunnat snacka om att det inte spelar så stor roll att Berg inte kom till så många lägen, nu gjorde den dock inte det och det är såklart problematiskt att en så etablerad och duktig målskytt som Berg inte sätts/kommer i fler lägen än vad han gör.

Matchens bubblare: Victor Wolf kan ta och kamma sig…

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

1 week ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier