Efter matchen var det en tämligen missnöjd Gustav Svensson som mötte media. Han pratar om situationen i tabellen, sin syn på matchen. Han hittar så väl positiva som negativa saker från den. Dessutom pratar han om hur det är att vara tillbaka i Allsvenskan.

Hur kändes det idag?

– Ja, hur ska man summera en sån här match?

Gustav tar en lång djup suck och fortsätter:

– Vi håller nollan. Positivt. Skapar inte så mycket, negativt. Jag vet inte, det är svårt att summera en sån här match. Vi kämpar i alla fall. Sen har vi väldigt mycket att slipa på. Vi vill ju spela en bättre, kontrollerad match. Vi vill ju kontrollera matchen mycket, mycket bättre.

Han fortsätter:

– Jag tycker, första halvlek gjorde vi det bättre, sista 20 nånting. Men det är för sällan vi spelar bra under längre perioder.

Det kändes som att det kanske blev lite defensivt med dig och August Erlingmark.

– Ja, vi är ju två defensiva mittfältare, samtidigt möter vi ett lag som överbelastar på mittfältet så att det blir ju mycket att täcka ytor, mycket defensivt, mycket springande på mitten för att de har ett övertag där. De har en, ibland två man mer, när de kommer in med sina yttrar.

Svensson fortsätter:

– När vi håller i boll och när vi lyckas få ner boll och hålla i den och kommer till inlägg så är det vi som får tryck på dem. Vi får bara se till att vi kan göra det bättre och oftare.

Finns det någonting konkret som behöver förbättras? Jag tänker kanske främst på sista tredjedelen.

– Nej, men absolut. Som jag sa, vi måste sätta oss själva i fler lägen för att komma till inlägg, eller komma till inspel och måste bygga oss lite mer från lagdel till lagdel för att ge oss själva chansen att komma till fler avslut. Det är väl det som brister lite, tycker jag, ibland väljer vi lite den enkla vägen.

Vad beror det på då?

– Jag vet inte. Vi har släppt in väldigt många enkla mål. Fotboll är väldigt lätt att spela när man har självförtroende och allting flyter på och allt går som man vill. Det kan gå väldigt snabbt åt andra hållet också.

Gustav funderar en aning och fortsätter:

– Att hålla nollan är ett steg framåt samtidigt som vi vill skapa väldigt mycket mer.

Hur känns formen?

– Känns bra. Som jag sa, det blir mycket springa. Det blir mycket täcka ytor, mycket defensivt jobb, men det känns bra. Det känns som det tar sig match för match. Formen känns bra.

Hur ser du på tabelläget?

– Jag kollar inte så mycket på det just nu. Vi ligger inte där vi vill ligga, men det har inte Blåvitt gjort på många år nu. Nu måste vi hitta ett spel som passar oss, som gör att vi kan vinna matcher. Det är där fokus ligger just nu. Nu har vi en bra trupp. Vi har en stark och tung trupp så kan vi få spelet att stämma lite bättre så ska vi nog kunna vinna lite fler matcher.

Hur är det att vara tillbaka i Allsvenskan? Är det någon skillnad sen senast?

– Nej, det är väl lite samma. Man glömmer av hur hårt det är fysiskt. Hur mycket jobb det är i Allsvenskan. Det är skillnad på Allsvenskan och många andra ligor. I Allsvenskan är det väldigt mycket fokus på det fysiska och löpandet och mer det kollektiva jobbet. Utomlands är det mer det individuella. Man förlitar sig på den individuella kvalitén. Det är roligt att vara tillbaka.

Hemvändaren avslutar med att berömma supportrarna:

– Det är fantastiskt att vara tillbaka här på hemmaplan. Jag bara längtar tills vi kan vara tillbaka på vår riktiga arena. Det är något som man verkligen längtar efter, men de gör ett fantastiskt jobb här nu, våra hemmafans och hjälper oss jättemycket även om vi inte lyckas få med oss resultaten just nu.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier