Det spelar ingen roll att Hamšík gör ett drömmål, att vi stundtals spelar bra, trycker in mycket folk i boxen, skapar lägen, har en Yakob i fin form när vi slarvar i defensiven, släpper in två mål och inte gör tillräckligt för att plocka tre poäng. Poängen är, som jag återkommer till gång på gång, det enda som räknas i slutändan och en poäng duger inte om man vill aspirera på att vara ett topplag.

Apropå slarv i försvarsspelet undrar jag hur f*n det är möjligt att Kouakou får stå helt ensam och ohotad mellan Tolinsson och Kalley och måtta in 2-2 med huvudet. Det kan inte få vara så enkelt att göra mål mot IFK Göteborg. Ta upp markeringen, stör honom, gör något för att Kouakou iallafall ska få kämpa för att sätta dit bollen.

Jag hoppas verkligen att vi fortsätter med en fyrbackslinje, ytterbackar med rätt fot på rätt kant och att vi, som vi stundtals gjorde idag, trycker in rejält med folk i straffområdet. Det offensiva spelet ser väldigt mycket bättre ut när Kolbeinn får understöd och när det finns många alternativ runt offensivt straffområde.

Kevin Yakob måste få fortsatt förtroende. Han är snabb, teknisk, stark, målfarlig men också en slitvarg som ger allt för laget. Jag vill inte se att Tobias Sana går före Yakob som anfallspartner till Kolbeinn framöver.

Marek Hamšík, eller som Patrick Ekwall kallar honom ”vilken random allsvensk spelare som helst”, kan redan nu hämta ut priset för årets snyggaste allsvenska mål.

Matchens bubblare: Anestis behöver inte ta på sig något av Sirius mål, däremot fortsätter han att vara en enorm säkerhetsrisk när han gång på gång spelar slarvigt och nonchalant spel med fötterna. Är det dags att Ole Söderberg får chansen om Anestis inte skärper till sig?

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier