Jag är faktiskt lite förvånad över att vi genomför en såpass bra match i detta pressade läge som vi befinner oss i, speciellt i första halvlek spelar vi stundtals riktigt fint. Framförallt dock är vi äckligt disciplinerade och stabila i defensiven (förutom sista halvminuten när halva Göteborg vara nära att få en gemensam hjärtattack). Vi styr matchen precis dit vi vill och borde (har ni hört den förut) avgjort matchen tidigare på något av våra fina lägen. Helsingborgs målvakt ska dock ha en eloge också, det var absolut inte klappkassa avslut från vår sida.

Defensiven var som sagt riktigt stabil och Rolle ska ha en klapp på axeln för en väl genomförd matchplan men Mattias Bjärsmyr är oerhört viktig för vår defensiv och som jag har varit inne på tidigare lyfter han alltid sin mittbackskollega. Da Graca som ibland kan se vilsen ut på plan gör idag en riktigt bra match och det är ingen slump att han gör det med Bjärsa bredvid sig.

Alhassan Yusuf, Alhassan Yusuf är en jäkla maskin. Han är tamejfan överallt på plan och gör livet surt för motståndarna. Visst han tappade boll nån gång i dag och det blev halvfarligt men det går fan inte att ta ifrån Alhassan att han idag är en enormt bidragande faktor till att vi plockar tre poäng. Han bryter anfall, flyttar boll i rena Messistilen, vinner tid slutet av matchen och är helt enkelt bara så jävla underbar. Den imaginära hatten lyfts gång på gång för denna magiska lille herre!

Idag fick vi också se en hel del glimtar från den landslagsmittfältaren som vi värvade i vintras. Även Jakob var brutal på mittfältet och i slutet av matchen även i backlinjen. Nu börjar man verkligen känna igen honom och fortsätter han på det spåret kommer han vara given i EM-truppen nästa sommar.

Det kom faktiskt en och annan tår när jag såg passionen, den vilda glädjen och det Blåvita hjärtat bankandes utanför tröjan på Emil Holm när han firade sitt fantastiskt fina nickmål. Ibland känns det som att det bara är vi supportrar som bryr oss (så är det såklart inte) men det är skönt att ibland påminnas om att även spelarna lever och dör för den Blåvita tröjan.

Matchens bubblare: Jag vill passa på att hylla Tobias Sana också, han har inte rosat marknaden den senaste tiden men idag när han fick en friare roll kände man igen den härliga bolltrillaren igen. Han var bekväm med bollen men kladdade inte för mycket och slog några briljanta passningar som mycket väl kunde lett till flera mål och såklart stod han för den fina serven på Emil Holms mål. Tack Sana!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier