Vi kan prata om bra prestationer hit och dit, (idag gjorde vi en ganska bra insats, spelmässigt mellan straffområdena, andra halvan av första halvleken), men det går inte att blunda för att vi på våra 20 senaste allsvenska matcher bara har fyra segrar. Vi har sju kryss och hela nio förluster. Det går bara inte att blunda för resultaten, vinner man så sällan då har man helt enkelt inte spelat tillräckligt bra. På våra 20 senaste matcher har vi dessutom bara gjort 24 mål, varav sju av dem kom mot ÖFK i den betydelselösa matchen i allsvenskans sista omgång förra säsongen.

Att täcka skott som Paka gjorde genom att hoppa med ryggen mot bollen och flaxa med armarna det är verkligen ett stort NO-NO! Det håller inte att agera så på den här nivån.

Nu var det tredje matchen i rad som vår landslagsmittfältare fick starta i backlinjen, jag hoppas verkligen att planen är att Jakob Johansson så snart som möjligt ska flyttas upp på mittfältet och att han inte fastnar i backlinjen bara för att han gör det bra där. Vi måste börja utnyttja att vi har en av allsvenskans absolut bästa mittfältare i truppen.

Hur kommer det sig att vi har så fasligt svårt att komma rätt i våra löpningar in i straffområdet när vi kommer runt på kanterna? Flertalet gånger kommer vi runt på kanterna men det känns som att våra offensiva spelare väldigt ofta gömmer sig bakom försvararna. Vi tar inte rätt löpningar och vi är inte tillräckligt tuffa och aggressiva i offensivt straffområde.

Återigen ser vi att när Bjärsmyr måste(?) vilas då blir vi riktigt sårbara i backlinjen. Bjärsa ger ett lugn och en stabilitet som vi verkligen behöver för att vi ska ha chans att vinna våra matcher, när vi gör så få mål då har vi inte råd att släppa in 2-3 mål i en match.

Matchens bubblare: Hur agerar vi på defensiva fasta? Idag förlorar vi duellen både på första ytan och även på bortre stolpen där Sarr, som enligt honom själv aldrig gjort mål på huvudet förut, får knoppa in bollen hur lugnt som helst. Det känns livsfarligt när vi får fasta mot oss, har vi för dåliga spelare eller vet de inte vad de ska göra?

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier