Hemmamatch mellan Blåvitt och Helsingborgs IF – julafton för Mix Diskerud, med andra ord.

Kommer ni ihåg när vi hånade Helsingborg för att de slog rekord i förluster och spelade minuter utan mål? Well, Blåvitt har inte lika många mållösa minuter men insatserna i allsvenskan har knappast lämnat supportrar mållösa. 2020 kan så här långt beskrivas som ett tekniskt haveri där varken anfall eller försvar fungerat på ett tillfredsställande sätt. Taffliga avslut, sidledspassningar in absurdum, konstiga juniormisstag (inte bara från Tolinsson) i försvaret etc. Spelet i de mer ofarliga delarna av planen har däremot varit av senaste märke. Haken är att matcher inte avgörs på mittplan.

Men ny dag. Ny match. Nya tag.

Inledningsvis spelade Blåvitt på ett sätt där man använde planens djup snarare än bredd. Helsingborgarna var därför inte på väg framåt varje gång de bröt och de fick springa mer för att få fatt i lädret. Personligen tycker jag att Blåvitt spelade väldigt annorlunda jämfört med tidigare matcher (den elaka tolkningen skulle kunna vara att motståndet tillät det). När man tappade initiativet behöll man kontrollen och HeIF kändes aldrig riktigt farliga under första 45. Hade Hasse haft lite mer flyt med bollen hade resultatet antagligen skrivits annorlunda, men om finns inte som bekant.

August Erlingmark och Mattias Bjärsmyr spelade på ett sätt som gör det svårt för Tolinsson, Calisir och Da Graca att ta plats efter skador och avstängningar. Det var också fint att se firma Aiesh Jallow på högerkanten. Aiesh är ett freak. Han får extremt mycket stryk och han springer otroliga mängder i match efter match.

Andra halvlek handlade mycket om HeIF i övrigt och där hade man kanske velat se att Blåvitt drog ner tempot en aning och höll i bollen istället för att ständigt jaga avslut. Man kändes slarviga i andra och Helsingborg fick vittring och skapade en del chanser. Dessbättre tappade man kommandot (om man ens haft något) och i stort var andra halvlek en tämligen sömnig historia.

IFK Göteborg anförda av en, vågar jag tillstå, pånyttfödd Sana såg ut att ta några rättvisa poäng och gav sig själva chansen att andas ut. Dessutom visar man att man vill hänga med topplagen inför fortsättningen.

Så, ett par misstag, ett friläge och så skör kan en ledning i fotboll vara. I den här matchen borde Blåvitt haft råd att släppa in ett mål, men så effektiva är man inte i år.

Alla har anledning att vara missnöjda med kvällens resultat. Ja, inte Mix då.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier