Vad var tanken med att starta med Sargon Abraham när man hade en, vad det verkar, fullt frisk Tobias Sana i truppen? Man startade dessutom Sargon på hans något mer ovana vänsterkant, där han får det svårt att vika in och avlossa skott. Det var inget bra Blåvitt överlag idag men Sargon borde inte varit startspelare, han var obekväm med bollen och det var också en riktigt dålig bollmottagning från hans sida som ledde till Elfsborgs segermål. När Sana kom in fick vi se en helt annan blick för spelet, bättre rörelse och han var bekväm med bollen på ett annat vis än vad Sargon kunde visa upp. Med facit i hand borde Sana definitivt startat och det var det många, jag inkluderat, som tänkte även innan facit fanns.

Hade man i ledarstaben tänkt igenom ordentligt hur man skulle kunna nyttja att vi faktiskt hade fem byten men bara tre tillfällen att byta på? Det kändes inte så tyvärr. För att kunna ge sig själva förutsättningar att kunna nyttja alla sina byten får man antingen göra ett byte direkt i halvtid, då det inte inverkar på de tre tillfällen som man får byta under en match. Om man inte gör något byte i halvtid MÅSTE man göra minst ett dubbelbyte vid något av sina två första bytestillfällen. Blåvitt valde istället att först byta in Sana i minut 58 och sen Alexandersson i minut 72 och då hade man bara ett tillfälle kvar att byta och man gjorde också ett dubbelbyte i minut 88. Men man gav sig inte själva möjligheten att göra ett femte byte vilket kändes dumt med tanke på att vi fick en man utvisad, en skadad och hade spelare på plan som hade krampkänningar. Nu med fem byten måste ledarna tänka om och planera på att annat vis!

En Bjärsa i något så när form kommer behövas omgående. Det var tydligt idag att KDG behöver en mer stabil kollega att luta sig mot än vad Calisir är. Vi behöver dessutom en ledare där bak, någon som tar tag i taktpinnen, som pushar på, ryter till och ställer krav. Jag hoppas att vi ser Bjärsmyr i elvan redan till nästa match.

Det här var ingen bra match från Blåvitts sida, man kan absolut inte skylla förlusten på domarteamet men jag ställer mig ändå undrande till hur man som assisterande domare, i perfekt vinkel, på samma sida som spelaren finns kan vinka offside när spelaren i fråga, (Toko), befinner sig, vad det ser ut som på TV-bilderna, säkert en och en halv meter på rätt sida? Alla kan göra misstag och bla, bla, bla (det såg vi inte minst på Blåvitts spelare idag) men det ska fan inte vara möjligt att ta ett sådant enkelt felbeslut.

Vi ska fan inte lägga oss ner och dö nu! Visst det var ingen bra match från Blåvitts sida och det var mycket som inte stämde. Vi ska absolut ha högre krav än så här MEN det har varit en mycket märklig uppladdning. Man har inte spelat match på hur länge som helst och hur bra man än försöker förbereda sig kan det inte ha varit lätt att gå in till dagens match och prestera en toppfotboll. Nu lägger vi den här plattmatchen bakom oss och tar nya tag redan på torsdag. En för alla, alla för Blåvitt!

Matchens bubblare blir tyvärr ingen positiv punkt. Erlingmark trampade förvisso inte speciellt hårt på Ndione när han låg ner men han gjorde det medvetet och han hade absolut tid och möjlighet att sätta ner sin fot någon annanstans. Att vid 0-1 i en premiärmatch, eller ja i vilken match som helst, göra en sådan idiotisk grej är inte acceptabelt helt enkelt. Genom sitt handlande där och då satte han hela laget, som redan låg illa till, i en onödigt brant uppförsbacke…

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

1 week ago

BaraBen.com
Mål från @its_s.abdullahi20! Snart tillbaks i matchtruppen @ifkgoteborg? #ifkgbg ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier