Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.png

Hur ska Blåvitt spela? Till varje allsvensk omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Allsvenskan har ÄNTLIGEN kommit igång – tyckte vi blåvita i ungefär 45 minuter, sedan fick Per Frick oss att önska att det skulle väntat en vecka till.

Trots extra månader att bygga upp förväntan, slipa på spelidén och nöta passningsvägar såg det tamt ut, framförallt offensivt. Men det som stannar kvar i de flestas minnen är antagligen att vi föll tillbaka i gamla mönster och begick ett allvarligt misstag som straffade sig stenhårt – trots en relativt god defensiv insats i övrigt.

Nu är det dock ett ypperligt tillfälle att studsa tillbaka och för att hjälpa Poya lite på traven så kommer BaraBen.com bistå med sina expertkunskaper och ger härmed nycklarna till att slå Varbergs BoIS borta. Denna gång är det Erik Nilson och Jonas Helgesson som representerar BaraBen.com.

Nilsons elva

Det såg alldeles för dåligt ut i söndags. Förändring måste ske. Därför innehåller min elva hela fem sådana jämfört med Ellos-matchen – men då hade jag också gjort ett sjätte om det inte var för att Bjärs inte verkar vara spelklar än.

Målvakt

Greken gjorde väl inte bort sig senast, men kan höja sig några snäpp ändå.

Försvar

Jag tror inte att Poya petar Toko, och som synes vill jag också ha kvar honom i elvan. En av få som ändå visade lite vilja och kvalitet i söndags. Egentligen vill jag ha in Jallow här, men eftersom vi är i ett pressat läge redan tar jag in Holm, som jag litar lite mer på. Vi är ju verkligen bortskämda med alternativ på den här positionen. I mitten hade jag som sagt mycket hellre sett Bjärs än Calisir, som gjorde en rent anskrämlig insats mot boråsarna.

Mittfält

Med Agge borta får Toko ta rollen som sittande mittfältare tillsammans med Hasse. Funderade ett tag på Titi, men tycker att Toko ser het ut och vill inte peta honom. Längre fram ska – en förhoppningsvis frisk – Sana vara spelfördelaren, vilket jag tycker han är bäst på. Paka på en kant känns dock inte helt optimalt, men jag vill få igång den lille liraren. Tror ändå att han kan hitta något. Hoppas bara att Giorgi kommer tillbaka snart, vi behöver hans skott och kreativitet. Aeish får fortsatt förtroende av mig, han behöver dock värdera lägen lite bättre och sluta förstärka situationer.

Anfall

Ingen Robin. Han var faktiskt en av dem som presterade sämst mot Ellos, tycker jag. Slarvade enormt med touchen och passningarna – såg ut som en junior ärligt talat. Låter istället rutinerade Farnerud komma in och visa lite elegans. Tror dessutom att hans smartness kan passa ett hybris-ivägsvävande-Varberg dåligt.

Helges elva

”Äntligen” chans till revanch. Allsvenskan har rivstartat och kvar står Blåvitt i startblocken med noll poäng. Det är hög tid att ”step it up” och visa att vi är IFK Göteborg.

Det var kanske inte riktigt så illa som det kändes mot Ellos, resultatet har påverkat tanken något. Vi blev hårt straffade av ett misstag (vilket visar sig i startelvan – Sargon ut, Calisir ut), men det såg också väldigt tamt ut offensivt (vilket visar sig i startelvan – Sargon ut).

Med lite justeringar så kommer vi att köra över Varberg – här kommer laget.

Målvakt

Inget snack, Anestis står.

Försvar

Den styrande principen i försvaret mot Varberg är kraft och beslutsamhet. Tyvärr har vi inte så mycket av den varan att tillgå. Men för att optimera med tanke på tillgängligt material så kommer Toko att kliva in istället för Calisir som mittback och som en konsekvens kommer Holm att kliva in på högerbacken.

Det kommer att krävas en riktigt bra prestation av våra mittbackar – Astrit Seljmani kommer inte vika ner sig en tum och han visade mot Helsingborg att han inte har något att be om ursäkt för i Allsvenskan (2+1 i mot Heif!).

Wernersson är ingenting att kommentera, given.

Mittfält

Hasse började helt okej mot Elfsborg med energi och intensitet, det kommer han att behöva bidra med även mot Varberg. I Erlingmarks frånvaro kommer Titi in, dels för att han kan bidra med fysik, men också för att spela in honom på allvar, det är dags för Titi, han har alla pusselbitar på plats – nu skall det bara ut på plan och det kommer att behövas med tätt matchande – lika bra att riva av plåstret.

Framför Hasse och Titi sätter jag Sana. Återigen med argumentet att han är det lite bajtigare alternativet. Paka såg ut att väga lite tunt mot Elfsborg och vi behöver vinna marginaldueller centralt, rent spelmässigt kommer Sana kunna ge fina instick till våra tre forwards nästan i samma klass som Paka.

Anfall

Robin i mitten, inget konstigt. Det såg inte ut att vara full fart i benen mot Ellos – men vi vet alla att när läget dyker upp, hur litet det än må vara så har Söder en bra näsa för vart målet är.

Till vänster spelar Paka där han i Giorgis frånvaro kan få en lite annorlunda roll att utmana Varbergs backlinje. Helt okej med att Paka och Sana växlar lite om matchen tillåter för att sätta griller i huvudet i Varberg försvaret.

Till höger startar Aiesh. Det var trögt för Hosam mot Ellos och han hade uppenbarligen ingen bra dag, precis som för flera andra. Jag hoppas att han skall spela enklare mot Varberg. Det kittlar att spela Holm här istället för att få mer kraft och rakt spel – men då blir det för många defensiva ändringar.

Matchinstruktioner, byten och övrigt

Först på tur in offensivt är Farnerud, jag tror att han är viktig att få igång och jag gillade vad jag såg mot Elfsborg. Inte spelmässigt, men attitydmässigt (se den frustande tjurrusningen över halva plan i defensiv riktning sent i matchen).

Vi behöver härförare som vill vinna. Farnerud kan i princip kliva in på alla positioner så trötthet och prestation får avgöra i vilken roll han kommer in. Men man kan anta att Paka behöver gå ut relativt tidigt med tanke på sin långa konvalescens och att han spelade i dryga 80 minuter för bara några dagar sedan.

Först på tur in defensivt är Calisir, men till skillnad från Farnerud som man ”vill släppa in”, så vill jag undvika det med Calisir. Går någon sönder bland de centrala defensiva fyra (mittbackar, innermitt) så måste Calisir kliva in – Undvik helst.

Det är så vi kör över Varberg.


Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan2.jpg

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan1.jpg

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.jpg

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på Twitter, Facebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framför allt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver: #blåvitXI.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

7 days ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier