Allsvenskan blåstes så äntligen igång. Den märkliga säsongen 2020 startade som bekant utan publik och Blåvitt gjorde vad de kunde för att se till att hålla nya prenumeranter långt borta från Dplays knackiga streamingtjänst.

Kapten Söder och gänget har förhoppningsvis mer att ge

Eller, ja, Blåvitt tog kommandot direkt men slarvigt passningsspel gjorde att de riktigt heta chanserna lös med sin frånvaro. Hosam Aiesh var stekhet och såg ut att gå mot en härlig eftermiddag i solen (bortsett från att han såg ut att komma att bli ordentligt blåslagen). Distansering rådde vid intervjusituationer och Blåvitt verkade stundtals ha tolkat det som att den även gällde bollen. Elfsborg hade inga större problem med att roffa åt sig bollen.

Sen blev det inte så mycket mer i första halvlek.

Elfsborg, som hade fått för sig att göra livet surt för Blåvitt i det långa loppet med ett hårt, på gränsen till fult närkampsspel, hade därefter ett ordentligt övertag som växte sig starkare och starkare. Att Sargon Abraham hade en kämpig dag på jobbet gjorde det inte precis svårare för boråsarna.

Paka och Söder kämpade med att ta sig in i matchen under hela första halvlek. Ett sökande som fortsatte lika fruktlöst under resterande delen av matchen.

Sargon Abraham har många förtjänster men avsluten satt inte riktigt som önskat idag. När Sana så äntligen kom in fick vi se ett helt annat anfallsspel och min känsla är att bytet borde kommit mycket tidigare (kanske allra helst innan avspark).

I minut 62 plockade Glenn Nyberg upp kortet men visade det för fel spelare och vid fel tillfälle. Hosam snubblade på bollen och backen som i första halvlek gjorde sitt bästa för att skrämma Aiesh av planen gick vinnande ur den matchen i matchen.

August Erlingmarks utvisning var lika onödig (för att inte ta i för hårt så här i affekt) som symptomatisk för dagens insats. Elfsborg spelade med några få undantag sig enkelt ur Blåvitts press, något som Blåvitt hade otroligt svårt för och man skickade bollar i gapet på motståndarna gång efter annan.

Är det här oroande? Nja, men med tanke på att Elfsborg är så mycket längre fram än Blåvitt kan man tänka sig att det lär trevas ett tag. Har man verkligen tid att famla i mörkret efter formen? Nej, inte om man vill bli ett topplag.

På torsdag väntar en ny match och då hoppas jag på att vi får se något helt annat.

Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier