Säsongens första mål på Gamla Ullevi, det var verkligen på tiden…

Matchens…

Delikatess var Sebastian Erikssons volleyklackpassning, på Zlatanmanér, fram till pigge Alhassan Yusuf…

Glädjeämne var att, volleyklackpassande, Sebastian Eriksson äntligen på riktigt gjorde comeback i den Blåvita tröjan. Det var dessutom en comeback som bjöd på mål, på mängder med bollvinster och en hel del fina, öppnande passningar. Det var den Sebastian Eriksson som vi alla älskar att se och att han blev matchens lirare var extremt välförtjänt…

Utropstecken får symboliseras av att Blåvitt, trots att Nygrén är såld, Paka och Seb O är skadade och Vibe dessutom var avstängd, ägde matchen totalt i 89 minuter och att man skapade tillräckligt med kvalificerade målchanser för att vinna matchen med 4-5 bollar…

Frågetecken sätts på Blåvitts skärpa framför mål för trots att man, som sagt, skapar mängder med kvalificerade målchanser klarar man inte av att stänga matchen utan det blir fem oerhört nervösa minuter efter att Sundsvall reducerat utifrån i princip ingenting. Mot bättre lag måste vi ta vara på våra målchanser på ett mycket bättre vis än idag…

Clown eller iallafall matchens fem sista minuters clown var domare Kaspar Sjöberg som gång på gång vägrade att använda sig av sitt gula och röda kort. Det kunde mycket väl ha blivit två utvisningar på övertiden men istället ryckte Kaspar på axlarna och låtsades som att det regnade…

Hjärtstillestånd stod Giannis Anestis för när han med 10 sekunder kvar av övertiden, mer eller mindre ohotad, bestämmer sig för att dribbla av Sundsvalls anfallare och spela bollen kort istället för att bara dunka iväg bollen så långt bort som möjligt men slutet gott allting gott…

Jag vill avsluta det här inlägget med att påminna om mitt initiativ #SwishaVidVinst där jag utmanar alla Blåvita Kamrater att sponsra IFK med en hundring (eller valfri summa) efter varje allsvensk vinst. Ta en skärmdump av er sponsring och lägg upp i era sociala medier för att utmana alla era vänner och bekanta att göra samma sak. Tillsammans är vi starka, swisha till 123 401 53 27!Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier