Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.png

Nu fortsätter vi vår serie där vi på BaraBen tar ut våra startelvor och utmanar alla Blåvita fans att ta ut sina. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Till matchen mot GIF Sundsvall kommer Dan Ahlman och Daniel Andrén att representera BaraBen.com.

Ahlmans elva

Vare sig man vill eller inte kommer det bli en del förändringar jämfört med senaste matchen då Paka är skadad och Vibe är avstängd, för min elva innebär det dock fler förändringar än bara två. Jag vill se en hel del rockader för att optimera startelvan efter de förutsättningar som nu råder. Anestis flyttar dock ingen på för tillfället men vad det gäller backlinjen plockar jag gärna in Da Graca från start då jag anser att han har gjort det riktigt bra de gånger han fått chansen i år, jag tycker han är kvickare, har en finare uppspelsfot och är starkare i luften än Calisir. Calisir känns som det säkrare kortet men om vi tror på Da Graca och om vi vill att han ska slipa bort misstagen då behöver han speltid. Jag hade gärna sett att Seb O hade varit tillbaks så att jag hade kunnat nyttja Toko på innermitten men då så inte är fallet får han agera vikarie på högerbacken även den här matchen.

På det centrala mittfältet blir det i min elva ett par förändringar. I dagens trupp anser jag att Giorgi är den som har flest likheter med Paka, han kan göra det oväntade, slå en öppnande passning som bryter mönster och tråckla sig igenom ett tajt försvar och av den anledningen flyttar jag honom från vänsterytter och in som tia. Erlingmark behåller jag på det centrala mittfältet men jag plockar in Sebastian Eriksson från start på Alhassans plats. Sebastian är en vinnarskalle och han kommer ge allt för att plocka bort Sundsvalls spelskickliga mittfältare.

Offensivt är Söder självskriven som spets och när jag flyttar in Giorgi som tia låter jag Alhassan ta hans position ute till vänster. Alhassan gjorde det riktigt bra i den positionen hemma mot Helsingborg när Giorgi var avstängd. Affane har väl kanske inte legat längst ner i frysboxen men lite lätt halvfrusen har han allt varit den här säsongen men nu tycker jag det är dags att han tinas upp och kastas in i hetluften. Jag placerar honom till höger i tremannaanfallet, om jag inte missminner mig helt var det den positionen det pratades om från början för hans del när han värvades från AIK. Jag tycker inte att Sargon har övertygat i de matcher han har fått chansen i, jag tycker i och för sig inte att Affane har imponerat vid speciellt många matchtillfällen han heller men jag var och såg träningen i tisdags och då såg Affane riktigt het ut (det gör han tydligen ganska ofta på träningarna). Jag vill dock se honom på högerkanten där han inte behöver vara spindeln i nätet utan där han kan bryta in och använda sig av sin fina vänsterfot med instick och avslut.

Jag tror det är noll chans att vi får se min startelva imorgon, tror det är på tok för många förändringar och Poya och Ferran ser spelarna varenda dag och vet hur man får ut optimalt av en startelva men på pappret och i teorin tycker jag att min elva ser riktigt spännande ut…

Tycker du att Ahlmanselva verkar vettig men vill justera den? Klicka här för att komma till hans startelva.

Andréns elva

Tuff hemmamatch sett till förutsättningarna väntar mot GIF Sundsvall. Ett Sundsvall som är i akut behov av poäng mot ett hemmalag som behöver börja vinna igen, och våra Blåvita hjältar saknar dessutom ett par tunga namn. Det här blir en rafflande match och en seger skulle antagligen vara viktig inför fortsättningen av säsongen.

Målvakt: Den grekiska fantomen får naturligtvis fortsätta i mål.


Försvar: Ohlsson är ett riktigt tungt avbräck. Dels för att han leder genom sitt sätt att spela och dels för att han dessutom spelar fantastisk fotboll i år. Å andra sidan kanske vi behöver förbereda oss på ett liv efter Ohlsson? Detsamma gäller väl egentligen för det centrala försvaret, för inte får vi behålla Starfelt säsongen ut? Da Graca behöver spelas in, men jag tycker att så många förändringar krävs i övrigt och känner att det skulle vara lite riskfyllt att förändra även där förändring inte är nödvändig.

Mittfält: Hasse hade kanske inte sin bästa dag på jobbet senast och kanske har han fått dra ett för tungt lass sett till sin ringa ålder. Nu påstår jag inte att han var dålig, men han var inte så bra som man vant sig vid. Unga spelare brukar förvisso svaja i prestation, vilket Hasse faktiskt inte gjort. Bredvid, i en något offensivare roll, spelar Sebastian Eriksson från start för första gången sedan återkomsten. Jag tror och hoppas att en offensivare roll passar Sebastian Eriksson perfekt. Han är i grunden en fin fotbollsspelare, med en fin vänsterfot och ett fint spelsinne. Han kan verkligen vrida upp tempot i spelet, det har vi sett förut och det kan komma att behövas i morgon. Erlingmark är gjuten i en defensiv roll, vilket är fantastiskt roligt. Äntligen!

Anfall: Robin Söder tar spetsrollen. Poängproduktionen behöver komma igång, det räcker inte för en anfallare att ”bara” göra jobbet. Kanske börjar han peta in bollar i takt med att ansvaret blir större. Till höger om honom sätter jag Noah Alexandersson, en debutant som jag själv inte sett spela. Däremot har jag hört väldigt mycket gott om honom. Giorgi – motivering överflödig.

Framåt, Blåvitt!

Tycker du att Andréns elva verkar vettig men vill justera den? Klicka här för att komma till hans startelva.

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan2.jpg

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan1.jpg

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.jpg

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på Twitter, Facebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framförallt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver! #BlåvitXI Sidofält

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

4 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier