Som för övrigt verkar börja tidigt i år, som Pohlman skulle sagt. Jag släpper vädret och går vidare till situationen kring vårt mittfält och Pakas olyckliga skada. Vad har vi i kylskåpet? Kan vi fortsätta på inslagen väg utan att värva? Jag tycker det. Det blir ett högst spekulativt inlägg eftersom att jag egentligen inte har kött på benen gällande alla spelare som kommer att nämnas längre ner, men håll till godo.

Tar han en plats på mitten?

Affane: Är det hans tur att blomma ut? Finns det ens mer att hämta? Man blir tveksam sett till att AIK knappt tog betalt när sportchef Gren värvade honom. Men han sitter på ett avtal som han knappast lär bryta. Han har en fin vänsterfot, han har viss finess, men han kan knappast varken nu eller på sikt ersätta Paka. Det tror jag att vi dessutom fick bevisat för oss när han inte fick hoppa in istället för Paka senast. Dessutom är 25-åringen för gammal för att kallas talang vid det här laget. Men, som jag ofta säger när jag sågar spelare längs fotknölarna: Hoppas att jag har fel.

Abraham: Var han säsongens smak? Var han den där färgglada skjortan som Mats Gren reafyndade på Ströms Herrekipering för att pigga upp garderoben en aning för att sedan flyttas längre och längre in i garderoben och slutligen hamna i princip oanvänd på Myrorna? Den testades några gånger, men byttes bort lagom till att det var dags att lämna lägenheten. Fick, iallafall, hoppa in senast (inte skjortan då) när Paka skadade sig och om han någon gång skall visa sig vara en fullgod allsvensk spelare så vore nu en bra tid för det. Han må vara 90-talist men har redan hunnit fylla 28 och jag är tveksam till att potentialen för att bli en startspelare i IFK Göteborg finns. Vi får se.

Sebastian Eriksson: Åh, Sebastian Eriksson, som jag hoppas på att det är han som får chansen framöver. Det här är hans plats tycker jag, en framskjuten plats på mittfältet där han kan låta sin fina vänsterfot bryta mönster. Hans fina spelsinne kommer väl till pass här tror jag. Sedan är han en bra bollvinnare dessutom. Jag hoppas att vi får se Sebastian Eriksson blomma ut ännu en gång.

Toko: Egentligen har jag sett för lite av honom för att kunna uttala mig om huruvida han skall ta en startplats eller ej. Men jag kan fastslå att kompisen Junes Barny kanske var lite snabb på avtryckaren när han bröt sitt kontrakt.

I övrigt finns unga Adil och superunga Alexandersson att tillgå. Nej, jag tycker att vi skall sitta lugnt i värvningsbåten.

Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier