Nu på lördag är det dags för Blåvitts första hemmamatch efter sommaruppehållet, GIF Sundsvall kommer på besök och Blåvitt förtjänar som vanligt fullsatta läktare när man spelar på hemmaplan. Den här gången är det dock extra viktigt att sluta samman då hela det Blåvita kollektivet ska hylla Stefan Lindqvist som har drabbats av den obeskrivligt hemska sjukdomen ALS. Kl. 14:30 kommer IFK Legends möta gamla HBK-are, ledda av förbundskapten Janne Andersson, för att hylla Linkan och lyfta fram hans kamp mot ALS. Man kan skänka pengar i Stefans namn för att stödja forskningen kring ALS och jag som skribent på BaraBen uppmanar alla med Blåvita hjärtan att stödja den här insamlingen, öppna era hjärtan och öppna era plånböcker! För att få en bättre bild av eventet tog jag mig ett snack med Fredrik Risp, grundare av IFK Legends och initiativtagare till hyllningsmatchen för Stefan Lindqvist.

Tjena Fredrik, på lördag ska IFK Legends lira match mot ett gäng gamla HBK-are. Om vi börjar med IFK Legends, kan du beskriva vilka ni är och vad ni gör?

Vi startade upp IFK Göteborg Legends för ca 3 år sedan. Det är en ny tappning av det tidigare Oldboys-gänget. Den äldre generationen med gubbarna 60+ kör fortfarande uppe på Kamratgården på lördagar men vi har med det nya konceptet lyckats knyta samman flera generationer av Blåvita spelare. Det roliga är att åldersspannet på de som varit med och spelat hittills i olika typer av matcher är från 35 år ända upp till 65 år. Det är ett fantastiskt sätt att lära känna tidigare spelare från den Blåvita historien samt att det fortfarande är ett otroligt privilegium att få representera de vackraste av färger ?⚪️ Vi spelar främst matcher under sommarmånaderna och detta gör vi i syfte att samla in pengar till olika typer av välgörande ändamål.

Matchen på lördag anordnas för att hylla Stefan Lindqvist och lyfta hans kamp mot sjukdomen ALS, kan du berätta om eventet?

Matchen på lördag mot HBK är givetvis extra speciell med tanke på att denna gången samlar vi in pengar till ALS-forskningen då vi ju har en kollega och Blåvit vän i Stefan Lindqvist som drabbats. Det är väldigt få människor som känt till Stefans sjukdomsbild och han har valt att hålla detta privat fram tills i vintras. När jag hörde Stefan prata i Olof Lundhs Podcast så blev jag väldigt tagen och kände direkt att vi alla i den ”Blåvita familjen” gemensamt måste göra en kraftansträngning för att visa att vi bryr oss och att vi vill försöka visa Linkan hur mycket han betyder för oss och för allt han gjort för IFK Göteborg. Så jag slängde iväg ett förslag i vår ”IFK Legends Chattgrupp” (En WhatsApp-grupp med ca 70 Legendarer) om att börja planera någon form av hyllningsmatch för Linkan, alla tyckte det var en strålande idé och på den vägen är det.

Stefan Lindqvist är ju en gammal Blåvit hjälte från succéåren på 90-talet, vad har du själv för minnen av Stefan från Blåvitt-tiden?

Jag personligen hann inte spela så mycket med Linkan. Jag tror vi kan ha spelat någon träningsmatch under det halvåret jag var med i A-truppen 1999 innan Linkan lade skorna på hyllan. Men Stefan fanns senare med som lagledare kring A-laget under ett par år så han var en person man verkligen såg upp till som ung spelare. Jag stod även i Blåvittklacken under mina unga tonår och såg varenda hemmamatch på Nya Ullevi i Champions League på mitten av 90-talet. Stefan Lindqvist är verkligen en sann Blåvitt-Legend!

Vad har du för uppmaning till alla Blåvita där ute som läser det här?

Jag uppmanar verkligen alla er som läser detta att komma till Gamla Ullevi på lördag och att komma tidigt till arenan för att se IFK Göteborg Legends möta Halmstad BK:s Legendarer. Matchstarten är redan 14.30. Det kommer bli en rejäl nostalgitripp med i stort sett de flesta av de som spelade ihop med Linkan på 90-talet.

Slut upp och ge Linkan den hyllning han verkligen förtjänar!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

4 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier