Pontus Farnerud är nu återigen en del av IFK Göteborgs organisation, för drygt två veckor sedan presenterades han som Assisterande Sportchef på IFK Göteborgs hemsida. I en intervju med BaraBen pratar han bland annat om om vad rollen innebär, hans bild av dagens Blåvitt och vad inom IFK Göteborg som kan bli ännu bättre.

Grattis till den nya tjänsten, hur känns det att återigen få arbeta på Kamratgården? 

Det känns väldigt bra att vara tillbaka på Kamratgården.

Du får titeln ”Assisterande Sportchef”, vad rent konkret kommer den rollen att innebära?

Det är en roll som inte funnits tidigare och det kommer nog växa fram även om vi kommer jobba som ett team och då inte bara vad det gäller mig och Kennet utan även Mats, Max och Poya tillsammans med Ferran. När den här konstellationen presenterades kändes det klockrent. Just nu vill jag få en insyn och helhetsbild vad det gäller klubben i stort och A-tuppen i synnerhet med fokus på kontraktssituationer/scouting/rekrytering men återigen så handlar det om teamwork.

Om du hade presenterats som ny spelare hade du kanske fått frågan vad du har för styrkor som spelare, vilka styrkor känner du att du har i rollen som assisterande sportchef?

Jag tror att vi båda med vår erfarenhet har väldigt mycket vi kan relatera till vad gäller spelarnas situationer och därmed skapa en bra miljö och ge spelarna och ledarna de bästa förutsättningar vi kan för att utvecklas och nå framgång. Vi vill också bygga vidare med akademin för att bli ännu bättre på att utbilda och utveckla våra yngre spelare. 

Vilken är din bild av dagens Blåvitt? 

Att det är en klubb, ett A-lag och en akademi som mår bra, det finns en positiv atmosfär i och runt klubben och det finns en vilja att fortsätta utvecklas och göra saker ännu bättre än tidigare.

Vad känner du kan bli ännu bättre i Blåvitt? 

Sportsligt vad det gäller A-truppen, att vara ute i god tid med spelare in och ut, att alltid vara förberedd, förnyelse av kontrakt och uppflyttning av egna spelare från akademin.

Efter att du avslutade din karriär, har du haft någon officiell eller kanske inofficiell roll inom fotbollsvärlden? 

Jag jobbade med C More ett par år med bland annat franska ligan, PSG & Zlatan, dessutom EM 2016 och allsvenskan. Jag har gått tränarutbildning, UEFA A, då jag också hjälpte till och tränade min sons lag i Frankrike och jag har haft en podcast (Alltid Allsvenskan) tillsammans med Jonas Dahlquist.

Har du kontakter runt om i fotbollsvärlden som du känner att du kan ha nytta av när IFK Göteborg ska värva spelare? 

Det både tror och hoppas jag att både jag & Kennet har som förhoppningsvis kan vara till nytta för klubben.

Vad har du haft för relation till IFK Göteborg sedan du lämnade föreningen som spelare? 

Jag har följt laget och klubben sedan jag slutade 2013.

Har du något som du vill hälsa alla supportrar till Blåvitt? 

Fortsätt vara bäst i Sverige!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

4 days ago

BaraBen.com
Mål från @its_s.abdullahi20! Snart tillbaks i matchtruppen @ifkgoteborg? #ifkgbg ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier