IFK Göteborg har varit utan en permanent sportchef sedan Mats Gren fick sparken i början av oktober. Det har nu gått drygt fem månader sedan han fick gå så vad händer egentligen i rekryteringsprocessen? Den 21 februari uttalade sig Max Markusson i frågan till GP:

– Nu har vi kommit så pass långt att vi för aktiva förhandlingar med ett fåtal. Sedan ska vi komma ihåg att det inte är klart förrän bläcket har stelnat på pappret och ifall det råkar vara en person som står under kontrakt så kan det ju uppenbara sig andra utmaningar såsom förhandling med nuvarande arbetsgivare och uppsägningstider med mera.

Men vad har egentligen skett sedan dess? Det har varit knäpptyst i media och man har inte hört något från Kamratgården. Det har nu gått nästan en månad sedan Max pratade om att man förde aktiva förhandlingar med ett fåtal kandidater. Max säger idag, själv, så här till BaraBen.com angående rekryteringsprocessen:

– Ja, det stämmer att vi för aktiva diskussioner fortfarande och att vi börjar närma oss ett beslut och lösning på situationen. Samtidigt så är det många parametrar som skall hamna på plats och ifall vi inte känner oss helt komfortabla alternativt inte hittar en lösning för alla parter, då står vårt beslut fast att börja om för att hitta rätt person som en långsiktig lösning.

Min egen tolkning av Max svar är att man förhandlar med någon som står under kontrakt med en annan arbetsgivare och att det är därför processen drar ut på tiden. Att få in en sportchef som ska gå in och peta i det här transferfönstret känns inte nödvändigt, däremot anser jag att man behöver få in en sportchef så fort som möjligt så att hen kan sätta sig in i arbetet på Kamratgården och lägga upp en plan, tillsammans med den sportsliga ledningen, hur man ska fortgå med säsongen vad det gäller den dagliga verksamheten men framförallt så att hen är förberedd inför sommarens transferfönster vad det gäller spelare in men kanske framförallt spelare ut då IFK Göteborg är i stort behov av att sälja spelare för att stärka ekonomin. Så nu håller jag tummarna för att en riktigt kompetent person flyttar in i sportchefskontoret på Kamratgården så fort det bara går.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier