Nu fortsätter vi vår serie där vi på BaraBen tar ut våra startelvor och utmanar alla Blåvita fans att ta ut sina. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och Du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Denna veckan kommer Dan Ahlman och Antonijo Matanovic att representera BaraBen.com.

Ahlmans elva

Äntligen, äntligen, äntligen kan vi lägga 2018 års säsong bakom oss och nu inleda tävlingsmatchandet under #guldåret2019. I årets första cupmatch står Nyköping från division 1 för motståndet. Senaste säsongen kom man på en tiondeplats i division 1 norra och kommer således bli en riktig munsbit för vårt hungriga och revanschsugna IFK Göteborg. Poya leder truppen även den här säsongen och därför anpassar jag min elva efter hans spelfilosofi, det är ingen idé att försöka pressa in honom i någon annan sorts mall, antingen köper man hans spel eller så hittar man en ny tränare.

I målet finner vi självfallet Anestis, jag tror och hoppas att han kommer ge oss en helt annan stabilitet i defensiven. Förhoppningsvis kommer han inte bara göra det som förväntas av en målvakt i allsvenskan utan kommer också stå för en hel del matchavgörande räddningar.

I backlinjen får Calisir chansen att visa att han är den härförare som vi alla hoppades i inledningen av 2018 års säsong, den senaste tiden har jag varit skeptisk men nu vänder vi blad och ger honom möjligheten att återigen övertyga oss. Da Graca är ett fysiskt monster och nu är det dags att han visar alla Blåvita fans varför han en gång i tiden värvades av Arsenal. Erlingmark är själen i IFK Göteborg, visst vi ska blicka framåt men någonstans måste vi även vara rädda om det DNA som finns i föreningen och är det någon som blöder blått och vitt så är det Erlingmark. Jag tror det blir svårt för honom att ta en plats på mittfältet i år men jag tycker att han hittills i år har varit lagets bästa mittback. Jag propagerade tämligen tidigt redan förra säsongen om att jag ville se Seb O som wingback och efter årets säsongsinledning är jag övertygad om att det är där han ska spela. Någon som också har sett pigg och spännande ut är Emil Holm, tyvärr konkurrerar de främst om samma position, därför vill jag se om Seb O även klarar av att bemästra wingbackposition på vänsterkanten.

På innermittfältet hade jag självfallet velat se Alhassan ”Hasse” Yusuf men tyvärr får han nöja sig med att rehaba för tillfället och då vill jag istället se en annan ung och spännande mittfältare nämligen Adil Titi. Han har sett ruskigt inspirerad ut när han har fått speltid i år och det snackas hela tiden om vår unga trupp och då får vi också ge de unga chansen, det är där vi har utvecklingspotential, det är om våra unga tar stora kliv framåt som vi kan börja titta uppåt i tabellen. Bredvid Titi var det hugget som stucket om Barny eller Affane skulle få platsen och jag valde Barny mest för att jag inte har någon större koll på honom och vill se vad han har att ge.

I de tre offensiva positionerna placerar jag Giorgi, Nygren och Paka. Så länge som Söder är borta är Nygren självskriven i den centrala anfallspositionen. Han har enormt mycket talang inom sig och precis som med Titi är det viktigt att ge honom möjligheten att ta flera stora kliv framåt i år. Giorgi har sett riktigt svag ut i år men vi vet vad han går för och han är självskriven i en startelva, vi måste få igång honom om 2019 ska bli kul. Varför inte ett hattrick från Giorgi mot ett svagt Nyköping? Ska Paka bli ihågkommen som talangen som aldrig blommade ut? Nej, självfallet inte! Han kommer göra succé och säljas till en av de stora ligorna senast sommaren 2020 för runt 100 miljoner kronor.

Tycker du att Ahlmans elva verkar vettigt men vill justera den – Klicka här för att komma till hans startelva!

Antonijos elva

Äntligen är det dags för säsongens första tävlingsmatch. Nu är det hög tid att sakteligen börja byta tro mot medvetande kring var vi befinner oss i årets upplägg. Nyköping står för motståndet och vi ska inte underskatta ett gäng från division 1 som kommer köra all in. Vilken premiär för hemmalaget!

Till dagens match ser jag gärna ett 3-5-2 spel där vi håller boll och jobbar med hög press. Försvaret är tremanna med Sebastian Ohlsson som huserar på högerkanten där jag tror att han kan göra god nytta med sin snabbhet och ettrighet. Han är en intressant kapten i mina ögon som kommer göra mycket nytta för oss. Bredvid honom har vi förra årets två givna med Calisir och Wernersson.

Centralt på mitten vill jag ha en städgumma, (Erlingmark), som styr och stöttar försvaret. Jag placerar Affane framför August som bolltrygg playmaker som letar ytor tätt bakom Barny som går lite högre upp. Jag tror Affane går mot ett revanschens år, slankare, mer erfaren och en lirare som jag står fast vid är en spelare som snabbt ska fördela bollar och skapa ytor. Jag hoppas Affane tar klivet i år. Sargon och Paka får ta varsin kant. Tanken är att de lite fritt ska kunna ta sig in centralt medan Seb O och Werner går upp på kanterna under anfall samtidigt som Erlingmark och Affane är lite lägre centralt med Calisir för att stå emot eventuella kontringar. På topp har vi unge Nygren som kommer briljera i år i duo med Giorgi som börjat svagt den här försäsongen och just därför vill jag ha honom på topp så han börjar göra mål.

Slutresultat 0-3

Målskyttar: Barny och Giorgi * 2

Tycker du att Antonijos elva verkar vettigt men vill justera den – Klicka här för att komma till hans startelva!

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Dela startelvan genom att kopiera länken och dela sedan på Twitter, Facebook och/eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att ni tar en screenshot och postar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet taggar vi in #ifkgbg men vi kör framförallt på vår nya hashtag där vi kan mötas framöver! #BlåvitXI

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier