GÄSTKRÖNIKA. BaraBen.com publicerar åsikter, analyser och krönikor från det blåvita supporterkollektivet. Vill du skriva hos oss? Kontakta oss med ett direkt meddelande här. Dagens krönika kommer från supportern Henrik Löfqvist (@HorribleHank):

Balkander och hans ”Avslöjande” som ligger kvar på som en påminnelse om det som skett.

Prenumerationen är över. Landslagsuppehållet kommer lägligt. Tack för den här tiden, Mattias Balkander. Något annat än tidningsbyte finns inte nu. Tålamodet är slut, sanningshalten i rapporteringen inte tillräcklig. Jag vill direkt tillägga att det inte skall tas personligt. Det här handlar om Göteborgs-Posten, om en publikations framtid, om ett anseende.

Jag var fullständigt förvirrad, Balkander ivrig. Ivrig att sätta i pränt den idé som han felaktigt fått till sig. Poya Asbaghi har fått sparken! Sätt det i tryck även om det inte stämmer, ett sätt att arbeta på som inte fungerat sedan några år tillbaka, om ens någonsin. Det klassiska arbetet, undersökandet, bekräfta att det ens källor säger faktiskt stämmer, det fick vi se först på tilläggstid, då dementin från IFK Göteborg rapporterades.

Det skulle såklart ha gjorts tidigare, och allt är bara svart. Det mörker som nu väntar fram tills nästa krisrubrik blir måhända smärtsamt för en inblandad. Någon speciell kommission behöver inte tillsättas. Hushållen bör omedelbart fatta beslutet att avsluta eventuella prenumerationer. Nuvarande nyhetsrapportering avseende IFK Göteborg är inte kapabel att leverera något av värde, varken på kort eller lång sikt.

Det räckte inte ens med en drömstart. Någorlunda rabatterade prenumerationsavgifter lovade gott, Två Dagar höll ju faktiskt klassen på helgerna. Efter ett tag handlade tankarna om hur mycket pengar som faktiskt var värt att lägga på det här ändå. Man skall inte sparka på den som redan ligger. Därför nöjer jag mig med att konstatera att Göteborgs-Posten är sämst i hela 031-området. Mitt förslag på ny tillfällig nyhetskälla är GT, även här. De har rapporterat om IFK Göteborg tidigare, har till och med rapporterat händelser som faktiskt är sanna. Den finns dessutom redan i närområdet.

Det här är en lösning på sikt, ett sätt att rädda Göteborgs-Postens anseende, att få ut mer av journalisternas kapacitet. Köp inte ett lösnummer, avsluta alla prenumerationer omgående. På sikt bör detta motivera publikationen att endast sätta i pränt nyheter med högre grad av sanning, och slutligen eventuellt rädda sitt anseende som en av landets största dagstidningar.

Henrik Löfqvist 
@HorribleHank

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

6 days ago

BaraBen.com
Mål från @its_s.abdullahi20! Snart tillbaks i matchtruppen @ifkgoteborg? #ifkgbg ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier