Omgång sju av Fantasy Premier League är nu avklarad och vi har en ny ledare, i topp finner vi Paolo Maldini #3 som rattas av David Vucko. Jag skrev ju inget efter GW6 men i den senaste omgången drog David in finfina 87p och med sin total på 516p ligger han på plats 34 i Sverige och 876 i världen. Topp 1000 i världen måste man bara vara imponerad av. David körde sitt chip Free Hit i senaste omgången och prickade in en bra score, mitt tips är dock att man använder sitt Free Hit när det är en omgång där inte alla lag spelar eller en omgång där vissa lag har två matcher.Davids Free Hit-lag ser ni nedan:

Mest poäng den här omgången tog David Andersson med Darre FC med hela 96p och med det klättrade han rejält och ligger nu på plats 367 i vår tabell.

Toppen av vår tabell ser ut på följande vis och det är riktigt fina poäng uppe i toppen. Efter GW5 var topp 215 inom ett spann av hundra poäng. Nu två omgångar senare är det topp 150 som finns inom 100-poängsspannet. Det gäller alltså att höja sig och börja hänga på om man vill ha något med toppen att göra. Själv ligger jag på plats 117 med Kaxigt Lagnamn FC med mina 425 poäng och 61 poäng i senaste omgången. Jag har gått på några minor och det är lätt att tappa hoppet men det gäller att ha tålamod och fortsätta att försöka ta kloka beslut.

 

Ahlmans trippel för två veckor sedan var riktigt lyckad, Wan-Bissaka tog då nio poäng efter en hållen nolla och tre bonuspoäng. I senaste omgången landade han på bara en poäng men till det priset måste man bara ha honom i truppen. Mitt säkra kort Hazard hade faktiskt en omgång utan vare sig mål eller assist och landade på tre poäng men omgången efter ryckte han upp sig direkt och skrapade ihop 10 poäng efter mål och bonuspoäng. Jamie Vardy landade på hela 11 poäng efter mål, assist och bonuspoäng och av bara farten gjorde han mål även i omgången efter och plockade då åtta poäng.Jag varnade för Mané, han fick visserligen spela men tog bara tre poäng och omgången efter fick han endast en poäng så jag får nog säga att jag prickade hyfsat rätt med Veckans Gaisare!

Ahlmans trippel

Back: Ben Mee, Burnley. (4.9)

Mittfältare: Andriy Yarmolenko, West Ham. (6.8)

Anfallare: Andre Gray, Watford. (6.0)

Burnley inledde årets säsong riktigt skakigt men nu har man två raka segrar och deras signum förra säsongen var deras bensäkra försvar. Nu möter man Huddersfield som bara har mäktat med tre mål framåt i år och Ben Mee kommer garanterat starta och jag räknar med en hållen nolla och kanske någon bonuspoäng.

Även West Ham inledde årets säsong riktigt dåligt men nu har man sju poäng på sina tre senaste matcher och då har man mött Everton. Chelsea och United. Yarmolenko inledde årets säsong på bänken men nu har han tre raka starter och då har han stått för två mål och en assist och har haft bud på mer. Nu möter man Brighton på bortaplan, Brighton har gjort en hel del mål framåt på hemmaplan men man har också släppt in sex bollar på sina tre hemmamatcher. Förhoppningsvis bibehåller Yarmolenko sin fina form och producerar något mål och assist.

Andre Gray är en intressant budgetanfallare som stått för tre mål hittills i ett spännande Watford. Man möter nu Bournemouth som även de har startat säsongen starkt, man gör mycket mål framåt men man har inte seriens bästa försvar så jag tror på en målrik match och då kan Gray mycket väl pricka in ett mål eller två.

Veckans Gaisare

Valfri anfallare i Huddersfield, (4.4-5.9)

Huddersfield har fyra anfallare registrerade i truppen och på sju omgångar har de tillsammans stått för noll gjorda mål. Visst de är billiga men letar ni budgetanfallare kolla då åt ett annat håll!

Slutligen skall vi också se hur det går för alla våra Blåvita profiler i vår punkt Kändistabellen.

Kändistabellen

1 Eijlert Björkman IF, August Erlingmark 446p plats 65, poäng GW7 56.

2 Adil Titi, Adil Titi 398p plats 206, poäng GW7 44.

3  Facit FC Noah Alexandersson 393p plats 231, poäng GW7 75.

4 LexLucion, Tobias Hysén 361p plats 400, poäng GW7 47.

5 FC Scholm United, Stefan Holm 350p plats 458, poäng GW7 39.

6 LångabollarpåEijlert, Andreas Öhman 337p plats 583, poäng GW7 60.

7 Narcastle, Billy Nordström 323p plats 464, poäng GW7 35.

Erlingmark behåller ledningen i Kändistabellen men han forsätter att tappa i totalen och ligger nu på plats 65. Noah Alexandersson drog in flest poäng av våra kändisar och befäster sin tredjeplats och skuggar nu Adil Titi som ligger tvåa. Andreas Öhman hade, i hans mått mätt, en riktigt fin omgång med sina 60 poäng och lämnade äntligen sistaplatsen som istället Billy Nordström tog över efter sina högst mediokra 35 poäng.

BaraBen-podden
Facebook

3 days ago

BaraBen.com
Mål från @its_s.abdullahi20! Snart tillbaks i matchtruppen @ifkgoteborg? #ifkgbg ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier