…men vem ska göra målen då? VEM SKA GÖRA MÅLEN? Ja, tydligen var det Santos, Skjellerup och Yalcouyé som skulle göra målen.

Fram till minut 64 hade jag en punkt som handlade om att Laurs kändes totalt iskall och att det förhoppningsvis bara handlade om ringrostighet men så dök läget upp och då var vår store dansk på rätt plats vid rätt tidpunkt och tryckte in bollen. Om man har plockats in för att göra mål och man gör mål då spelar det mindre roll att man är tämligen osynlig resten av matchen. Gott så Laurs!

Det som känns lite oroväckande är att vi förlorar så många dueller i eget straffområde. Visst är Vasic vass på huvudet men i en bättre Blåvit värld ska IFK:s defensiva spelare vara starkare och säkrare när bollen skickas in i straffområdet av motståndarna. Nu håller vi nollan så man ska väl inte gnälla men hjärtat satt i halsgropen gång på gång vid ledning 1-0.

Jens Askou ska verkligen ha credd för att han en kvart in i andra halvlek agerar för att få kontroll på matchen. BP rullade stundtals ut Blåvitt och var som sagt vassa på att få in bollen i straffområdet men efter att man byter in Carlén och går ner på 5-4-1 får Blåvitt mer eller mindre total koll på matchen. Efter att man gör 2-0 blir man också oerhört lugna med bollen. Luften går såklart ur BP men det hade varit lätt att låta BP ha bollen och backa hem men istället tar man kontroll över bollen, lugnar ner spelet och låter BP springa efter bollen.

Jag har tjatat om Malick Yalcouyé i femling efter femling. Jag har snackat om hans arbetskapacitet, om hans lugn med bollen, om hans presspel och hans fina passningsspel men nu kan vi också lägga till målskytt i hans CV. Med den löpkapacitet och den kvickhet som finns i Malick kan han springa från straffområde till straffområde och han kommer såklart vara ett hot när han kommer inrusande i motståndarnas box. Jag tror definitivt inte att vi sett Malicks sista mål i årets Allsvenska och ska vi vara lite cyniska och tänka pengar så höjs såklart prislappen rejält om Malick även stänker in några bollar här och där.

När man står för både mål och assist måste man såklart få en egen punkt i femlingen. Det var självfallet oerhört viktigt för matchen att Santos tryckte in bollen i matchinledningen. Blåvitt har ofta startat matcher i ett högt tempo och med ett hyfsat spelövertag men man har sällan lyckats kapitalisera på det men idag fick man en drömstart och det går såklart inte att överskatta. Santos visar också när vi går ner på 5/3-backslinje att han är ett offensivt hot även i rollen som wingback. Inlägget till Malick är perfektion och var inte matchen avgjord innan Malicks mål så var den definitivt det därefter.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier