Värnamo spelade till mångt och mycket ut Blåvitt i andra halvlek. Man var, inte speciellt överraskande, bättre än Blåvitt på att hålla bollen inom laget och såga sig igenom IFK:s lagdelar men man var också bättre på att sätta in en effektiv press, att återerövra bollen och att ställa om snabbt och effektivt. Jens och hans mannar blev rejält avklädda ikväll.

Nu har Blåvitt tagit en poäng på sina tre senaste matcher och kanske var jag lite väl snabb med att ifrågasätta och håna Daniel ”Disco” Kristoffersson när han för några omgångar sedan tippade att Blåvitt bara skulle ta fem poäng till. Man har sedan det tipset tagit fyra poäng och nu är det bara tre matcher kvar men visst ska väl Blåvitt överbevisa Disco och visst ska man väl framförallt klara det allsvenska kontraktet, eller?

Då var Dahlberg tillbaks till att släppa returer rakt ut i gapet på motståndarna. Alla kan såklart göra misstag men den senaste tiden har han varit säkerheten själv. Idag hade han, förutom den tavlan, några halvdarriga insatser. Vi behöver dig i högform nu under allsvenskan tre sista omgångar!

Emil Salomonsson gjorde en bra första halvlek, kryddat med ett riktigt kämpamål. Men jag har så väldigt svårt att se honom på vänsterkanten. När man gick ner på trebackslinje hade jag verkligen velat se en vänsterfot på vänster wingback. Jag har tre alternativ som jag, med mina amatörögon, hellre hade sett. Mucolli ner som wingback och Norlin upp på topp med Selmani. Wendt som wingback och Bångsbo in i trebackslinjen eller Trondsen in som vänster wingback.

Om Blåvitt torskar sina tre avslutande matcher måste vi förlita oss på att BP inte tar fyra poäng eller fler mot Djurgården hemma, Mjällby borta och Häcken hemma. Häcken kan ha absolut noll att spela för i sista omgången och jag vill verkligen inte behöva sätta mitt hopp till att Häcken i ett sådant läge inte kommer lägga sig för att få se storebror riskera att ramla ur Allsvenskan. Kom igen nu för fan Blåvitt, ni kan väl lugna alla Blåvita supportrars nerver genom att ta två raka segrar mot Elfsborg och AIK?

Den Blåvita publiken är fan helt otrolig, man fyller Gamla Ullevi i match efter match och man åker land och rike runt för att stötta detta krisande IFK Göteborg. När den här säsongen ska summeras kommer man hur det än går för laget inte kunna säga att IFK Göteborgs supportrar inte drog sitt strå till stacken. Man drog snarare en hel jävla höbal till den där beryktade stacken!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier